התייעצות על בדיקות דם

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

16/01/2017 | 13:44 | מאת: יעל

התייעצות בנושא בדיקות דם X שלןם, בעברי הייתי סכרתית מאוזנת עם 2 כדורי גלוקופג, ביום.ההמוגלובין a1c אף פעם לא עבר את 7. לפני 6 שנים עברתי ניתוח שרוול ומאז אני מאוזנת ללא כדורים בכלל. מבצעת פעילות גופנית ו ההמוגלובין a1cנע במשך השנים בסביבות 5.2 עד 5.7. היום בצעתי בדיקות והתוצאה בצום היא 100 וההמוגלובין המסוכרר הוא 5.4, ירד לעומת לפני חצי שנה שהיה 5.5 אבל אז בצום היה 90. מה בדיוק קובע את איזון הסוכר? הבדיקה בבוקר בצום או ההמוגלובין a1c? כמו כן יש לי שאלה נוספת לגבי פעילות גופנית שעוזרת לאיזון הסוכר. האם כל פעילות מומלצת או שעדיף יותר אירובי? והאם גם פילאטיס מכשירים בשילוב הליכה של 6 ק"מ כפעמיים שלןש בשבוע מספיקה. האם פילאטיס גם נחשבת לפעילות גופנית לצורך העניין או חייב אירובי.תודה מראש על התשובה.

יעל שלום, מה שקובע איזון סוכרת הוא רמת HbA1c בראש הרשימה, מטרות משניות הן איזון ערכי רמת סוכר בצום ומניעת היפוגליקמיות. במידה ורמת HbA1c שלך 5.4% אפשר לומר שאת מאוזנת היטב. מבחינת פעילות גופנית- שילוב של פעילות ארובית עם התעמלות כוח הוא השילוב האידאלי בהחלט ויעיל יותר מאשר כל פעילות בנפרד. לגבי כמות: קצב ההליכה הוא מה שקובע, ולא אורך מסלול ההליכה, כלומר אם את בוחרת הליכה כפעילות ארובית המותאמת וטובה לך, תלכי בקצב מהיר, לפחות 7-8 ק"מ לשבוע במשך 50-60 דקות (שיהיה לך "קשה להעביר משפטים"). לגבי פילאטיס מכשירים - כלל דומה, תלוי ברמת הביצועים שלך אבל בהחלט פילאטיס מכשירים הוא אימון כוח טוב מאד ברוב הפעמים.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה