שאלה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/08/2016 | 16:59 | מאת: משה

שלום, האם יכול להיווצר או להיות "פסוריאזיס" בעור לחולי קרוהן וקולוטיס. במידה וכן. האם הינו תמידי (לכל החיים), או רק בעת "התלקחות" דלקתית, כמו כן איך ניתן למנוע אותה, והאם אפשר למגר או לרפואתה? תודה.

19/08/2016 | 12:20 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

אם יכול להיווצר או להיות "פסוריאזיס" בעור לחולי קרוהן וקולוטיס יש להבדיל בין 3 מצבים: -- קרוהן ופסוריאזיס הן מחלות אוטואימוניות ויכולות לקרות במקביל במטופל עם נטיה גנטית למחלות אוטואימוניות. במקרה זה כל מחלה מחייבת התייחסות נפרדת; לרוב הטיפולים הביולוגיים די חופפים אך טיפולים אחרים לרוב יחודיים למחלה ויכולים לחסות מצב רפואי אחד אך לא את השני -- ישנם סוגי תפרחת עורית משניים למחלת קרוהן, חלקם דומים לזו של פסוריאזיס. במקרה זה הטיפול צריך להיות מכוון למיגור דלקת מעי (קרוהן) -- חלק מהטיפולים הביולוגיים למחלת קרוהן (הומירה לדוגמה, אך לא רק) יכולים לגרום לתגובה אימוננית בעצמם. בחלק מהמקרים התגובה לתרופה לובשת צורה של תפרחת עורית שמזכירה זו של פסוריאזיס. הטיפול: להחליף תרופה במידה וכן. האם הינו תמידי (לכל החיים), או רק בעת "התלקחות" דלקתית במקרה #1 מהדוגמאות הנל - הנטיה הגנטית תישאר לתמיד (אך התפרחת הפסוריאטית אפשר להרגיע ולהעלים), במקרה #2 - עד מיגור דלקת המעי, במקרה #3 - עד לשינוי התרופה

19/08/2016 | 16:05 | מאת: משה

המפורטת!!!!

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס