התלקחות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

23/09/2009 | 11:48 | מאת: שינא

שלום!בת 31 נותחתי טרמינל אליום לפני כ3 שנים מאובחנת קרהון 13שנים תמיד בהתפרציותהיו מעט כאבי פרקים אך הפע לאחר רמסיה מהניתוח התפרצה המחלה בפי הטבעת ובעקבות זאת גם פרקים נפוחים וחום כיום חמישה חודשים על אימורן 100 ויומים (בעקבות הפרקים) על פרדניזון 40 .לפני כשבועים בגלל ההתפרצות בפי הטבעת קיבלתי מטרוז'ילשמאד עזר רק שעושה לי תופעות לואי איומות של חולשה הפעם זה הגיעה למצב של סף עילפון ונאלצתי להפסיק אחרי 6 ימים ולא לסיים את הטיפול . א. האם האימורן לא עוזר לי (יש חשש לעלות מינון מאחר שנוצרת בעיה בבדיקות דם ואזצריך להפסיק לקחת אותו לגמרי מנסיון העבר) ב.אחרי שקיבלת פרדניזון על הפרקים בבי"הח שם שלח אותי רופא משפחה שנבהל דרתי עם הגסטרו על כך שהציעו בבי"הח לשקול תרופת T.N.F.והרופא רוצה לנסות קודם עוד תרופה שחכתי את שמה שם ארוך ואני עונינת לברר לפני שהגיע ביום חמיש לרופא ולדעת פרטים על התרופה פעילןתה ויעילות אשמח מאד עם תוכלו לעזור לי תודה

27/09/2009 | 14:43 | מאת: ד"ר אייל גל

אם לא ניתן לעלות במינון האימוראן, טיפול באנטי TNF אמור להיות יעיל מאד במיוחד אם קיימת מחלת פרקים ומחלה פריאנלית. דר גל

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס