החמרה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

18/07/2020 | 23:11 | מאת: אסף

שלום, ברקע יש לי קרוהן ודלקת מפרקים. אני מטופל עם 1 גרם פנטסה ליום, ו2 גרם סלזופירין. לפני כ-5 ימים העליתי בהמלצת הרופא ל-2.5 גרם סלזופירין, כלומר 3 כדורים בבוקר ו2 כדורים בערב. ההמלצה הייתה להעלות ל-3 גרם ליום, אבל אני מעלה בהדרגתיות. מאז שהעלתי ל-2.5 גרם אני שם לב להחמרה, יש לי מדיי פעם בחילות וגם כאבי בטן יותר, האם זה יכול להיות מהעלאת המינון? שאלה נוספת- כבר כ-4 חודשים יש לי כאב באזור הבטן המאוד תחתונה, לפי האינטרנט הכאב הוא באזור הhypogastric region, הכאב לעיתים מופיע בזמן אכילה, ולעיתים מופיע בזמן שאני בשירותים או מייד אחרי. האם זה יכול להיות שייך לקרוהן? אם כן, איזה חלק של המעי זה יכול להיות? תודה.

שלום רב התסמינים שאתה מתאר יכולים להיות קשורים להעלאת מינון הסלזופירין, אך לרוב חולפים לאחר תקופת הסתגלות. איזור הכאבים אותו אתה מציין יכול לכלול מספר חלקי מעי כולל המעי הגס וכן חלקים מהמעי הדק. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס