כאבים בפי הטבעת.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

22/06/2020 | 02:06 | מאת: אוהד

שלום, אני מאובחן עם קרוהן בתקופה האחרונה יש לי כאבים מאוד חזקים בפי הטבעת שמופיעים לעיתים קרובות. שמתי לב שהם מופיעים אם אני נוגע באזור כדי למרוח משחה, וגם הם הופיעו לאחר בדיקה ידנית אצל רופא פרוקטולוג. כאשר הכאבים מופיעים יש לי קרוב ל6-7 יציאות ביום שהן קצת שלשול, וכל יציאה מאוד מאוד כואב לי בפי הטבעת. כשאבחנו אותי עם קרוהן לפני 3 שנים ראו בקולונוסקופיה הרבה אפטות ברקטום, וגם צויין שיש פיברוזיס ברקטום. בנוסף, יש לי כאבים באזור הבטן המאוד תחתונה שמאלית, שמתגברים באכילה ובזמן השירותים, לדעתי זה הרקטום. רציתי לשאול אם אני יכול ללכת לרופא גסטרו ושהוא יעשה לי פרוקטוסקופיה? פרוקטוסקופיה תוכל לדעת מה קורה אצלי שם? כמה סנטימטרים זה נכנס? והאם צריך הכנה? תודה.

שלום רב לרוב פרוקטולוג מבצע בנוסף לבדיקה ידנית גם הסתכלות פנימית עמוקה יותר של הרקטום- בדיקה שנקראת רקטוסקופיה. לרוב מצריכה הכנה עם חוקן. יתכן וזה לא בוצע בשל הרגישות הגבוהה והכאב. גסטרואנטרולוג יוכל לבצע בדיקת סיגמוידוסקופיה שהיא בדיקה קצרה של החלק הסופי של המעי- עומק 30-40 סמ, או קולונוסקופיה להעריך את כל המעי הגס. מציעה שתפנה לרופא גסטרו מטפל על מנת להחליט איך להתקדם באבחנה ובדרכי הטיפול. תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס