תוצאות בדיקת MRE

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

12/06/2020 | 23:26 | מאת: אסף

שלום עברתי בדיקת MRE וקיבלתי את הפענוח, רציתי לדעת מה הפענוח אומר: התוויה קלינית- Chron's disease טכניקה- בוצעה הכנה של המעי ע''י מתן חומר ניגוד אנטרלי מסוג לקטולוז וע''י הזרקה תוך שרירית של 1 מ''ג Glucagon. הדמיית ה-MRI של הבטן והאגן בוצעה בפרוטוקול MR entherography ללא הזרקת חומר ניגוד. נרכשו רצפים בשקלול T1, שקלול T2, רצפי דיפוזיה וסדרת cine להערכת ניע המעי. השוואה- בדיקת CT בטן ואגן ללא חומר ניגוד מה-13.10.2015 הערה- הבדיקה תת אופטימלית. לא ניתן לאפיין באופן מהימן את דופן פיתולי המעי ואת איברי הבטן בהיעדר חומר ניגוד. ממצאים גסטרואינטסטינלים- הקיבה והתריסריון- ללא ממצא חריג גס בחלקי הקיבה הכלולים בבדיקה או בתריסריון. מעי דק- הדיסטנציה של חלק מפיתולי המעי הדק עם חומר הניגוד האנטרלי אינה אופטימלית, נראים מקטעים של מעי דק שאינם בדיסטנציה, לא ניתן להעריך את דופנם. אין עדות להרחבה חריגה של פיתולי המעי הדק. במספר סדרות יש רושם לעיבוי דופן של חלק מפיתולי הג'ג'ונום בבטן שמאלית עליונה, אולם בהיעדר חומר ניגוד לא ניתן לקבוע אם מדובר באטיולוגיה דלקתית. בבטן מרכזית אנטריורית נראה פיתול מעי דק שאינו בדיסטנציה (סדרה 1401 חתך 34) אשר מדגים עיכוב מסויים בסדרות ה- DWI, יחד עם זאת לא ניתן לקבוע וודאות בהיעדר חומר ניגוד אם מדובר במקטע דלקתי או במעי בתמט. אין עדות ברורה לעיבוי דופן של האיליום הטרמינלי. התוספתן לא מודגם בבירור. מודגם ניע תקין של פיתולי המעי הדק. מעי גס והאיזור הפריאנלי- פרוטוקול בדיקה זו אינו יעודי להדמיית הקולון והאיזור הפריאנלי. ללא הרחבה של פיתולי המעי הגס. נצפה חומר ניגוד לאורך הצ'קום, הקולון העולה, הקולון הרוחבי וחלק מהקולון היורד ואין עדות לעיבוי בולט של דופנם. ממצאים בבטן ובאגן- כבד- הכבד בגודל ומיתאר תקינים. לא ניתן להעריך את מרקם הכבד. כיס המרה ודרכי מרה- כיס המרה בדיסטנציה, ללא אבנים בתוכו. ללא הרחבה של דרכי המרה החוץ כבדיות. טחול- הטחול בגודל תקין. לבלב- פרנכימת הלבלב בעובי תקין. כליות- הכליות בגודל ומבנה תקינים. ללא הידרונפרוזיס. בלוטות האדרנל- בלוטות האדרנל במראה תקין. קשריות לימפה- נראות קשריות לימפה מזנטריאליות בולטות בבטן ימנית תחתונה ובבטן שמאלית עליונה, לא מוגדלות על סמך מדידת קוטרן, ייתכן ראקטיביות. מזנטריום והמרחב האינטרפריטונאלי- ללא נוזל או קולקציה במרחב האינטרפריטונאלי. שלפוחית השתן- שלפוחית השתן אינה בדיסטנציה, הערכתה מוגבלת. ללא ממצא חריג בולט. מערכת גניטלית- בלוטת הערמונית בגודל תקין. prostatic utricle cyst. לא ניתן להעריך את מרקם בלוטת הערמונית בפרוטוקול בדיקה זו. ה- seminal vesicles ללא ממצא חריג בולט. שלד גרמי ורקמות רכות- שינוי ניווני קל בדיסק הבין חולייתי L5-S1. ללא ממצא גרמי דסטרוקטיבי. לא ניתן להעריך את הSIJs. ממצאים בבית החזה הכלול בחלקו בבדיקה- פרוטוקול בדיקה זו אינו מדמה את בית החזה באופן אופטימלי. לא ניתן להעריך את בסיסי הריאות באופן מהימן בבדיקה זו. סיכום: 1. בדיקה תת אופטימלית אשר בוצעה ללא הזרקה תוך ורידית של חומר ניגוד. נראים מספר מקטעים של מעי דק עם מאפיינים הדמייתים הדורשים המשך בירור כמפורט בגוף התשובה, מכיוון שלא ניתן לקבוע בוודאות מעורבות דלקתית שלהם. אין עדות להרחבה חריגה של פיתולי המעי הדק או לעיבוי דופן בולט של האיליום הטרמינלי. יש לשקול הדמיה אחרת של המעי הדק הכוללת שימוש בחומר ניגוד שהנבדק מוכן לבצע או לחלופין להעריך את המעי בוידיאו קפסולה. 2. קשריות לימפה מזנטריאליות בולטות בבטן ימנית תחתונה ובבטן שמאלית עליונה, לא מוגדלות על סמך מדידת קוטרן, ייתכן ראקטיביות. תודה.

שלום רב בדיקת ההדמיה שעברת הינה תת אופטימלית לצורך הערכת דלקת בהיעדר הזרקת חומר ניגוד, ולפיכך ישנה בעיה בפענוח ממצאי הבדיקה ומכאן ההמלצה לביצוע בדיקת הדמיה עם הזרקת חומר ניגודי כגון סיטי אנטרוגרפיה או בדיקת קפסולה אנדוסקופית במידה ומתאפשר. מציעה שתפנה לרופא גסטרו מטפל לדון הממצאים לאור ההסטוריה שלך, ולהחליט איך להתקדםבבירור תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס