אבחון קרוהן? יתכן ומדובר בדלקת חריפה ותו לא?

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/05/2020 | 11:36 | מאת: אנונימית

שלום! כמה שאלות שאני מהרהרת בהן: 1. האם קלפרוטקטין גבוה מעיד בהכרח על קרוהן ומחלות מעי למיניהן? או שיש סיכוי שמעיד על דלקת לא כרונית? בממצאי בדיקות קולונוסקופיה ושות' נרשמה דלקת חריפה אך דלקת כרונית קלה בלבד 2. למיטב הבנתי תסמין שלשולים בחולי קרוהן הוא תסמין בסיסי בהחלט שרובם המוחלט של החולים חווים. האם העובדה שאדם שאובחן כחולה קרוהן לא חווה שלשולים או עצירויות כלל יכולה להעלות סימני שאלה בנוגע לאבחון המחלה? חשוב לציין כי בבדיקת קולונוסקופיה עלתה בעיה באיליום הסופי, מה שנפוץ בקרב חולי קרוהן. מלבד ממצא זה נמצא אבסס ועל בסיס זה האבחנה. על אף האבחנה, נותרת התחושה שיתכן ולא מדובר בקרוהן, אך כיוון שהרופא המטפל שולל אשמח לחוות דעת בנוגע לשאלות אלו על מנת להרגיע עצמי. תודה מראש על התשובה!

שלום רב קלפרוטקטין מוגבר אינו ספציפי למחלת קרוהן ויכול להיות מוגבר בכל תהליך דלקתי במערכת העיכול גם חריף, עם זאת דלקת במעי הדק הסופי עם ביופסיה המעידה על תהליך פעיל אך גם עם אלמנט כרוני ואירוע של אבסס מחשיד שאכן מדובר במחלת קרוהן. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס