קלפרוטקטין גבוהה אין תסמינים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

03/05/2020 | 23:37 | מאת: סמי

שלום רב אני בן 23, סובל מקוליטיס כבית .. אני עם אסאקול וכורכומין סבלתי בתקופה האחרונה מתסמיני המחלה כאבי בטן , הרבה יציאות, דם, ריר .. בדיקת קלפרוטקטין 551 הגסטרואנטרולוג קבע שלפני טיפול ביולוגי, הוא ינסה אנטיביוטיקה(מוקסיפן ודוקסילין ופלאגל) למשך 14 יום. אחרי הטיפול האנטיביוטי המשולש התסמינים נעלמו כמעט לחלוטין (אין כאבים , יציאות 1-2 ביום, אין דם וכמעט אין ריר) .. נעשתה בדיקת קלפרוטקטין אחרי סיום קורס האנטיביוטיקה ...יצאה 555 שוב אבל, אני מרגיש טוב מאד שאלה: מה משמעות תוצאת הקלפרוטקטין הגבוהה, אם אין תסמינים כמעט בכלל? קראתי שבמקרים מסוימים (כ- 14% מהמטופלים ) אין לקלפרוטקטין גבוהה משמעות קלינית (ערך גבוהה כוזב), האם זה נכון? האם הערך הגבוהה ללא תסמינם בכלל אין לו משמעות? האם בכל זאת צריך לעבור טיפול ביולוגי? (הערה :בעבר קבלתי שני קורסים של סטרואידים שלא צלחו) עצתך בבקשה תודה

שלום רב לעיתים קלפרוטקטין גבוה יכול לנבא התלקחות גם אם באותו רגע אין סימפטומים פעילים, ויתכן והטיפול האנטיביוטי הקל על הסמפטומים אך רק באופן זמני. במידה וישנה דילמה מה משמעות הערך של קלפרוטקטין ניתן לבצע סיגמודוסקופיה או קולונוסקופיה על מנת להעריך בצורה אוביקטיבית את הדלקת ואז להחליט אם יש צורך בשינוי טיפול או לא. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס