אוריאה בדם נמוך ומחסור בברזל

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

24/04/2020 | 18:21 | מאת: רוית

שלום מזה יותר משנה אני סובלת מאוריאה נמוך ובמספר שנים אחרונות מרמת ברזל נמוכה (פריטין) שגורמת לאנמיה. מדי כמה זמן תקופות של קושי בעיכול חלבונים מהחי בעיקר וצואה שומנית האם זה אופייני לקוליטיס או יותר לקרוהן? הבנתי שקשה להבחין בין 2 המחלות.

שלום רב חסר בברזל ואנמיה משנית לכך מצריכים בירור ולעיתים הדבר נובע מבעיה בספיגה או אבדן דם דרך מערכת העיכול. הסמפטומים שאת מתארת אינם ספציפיים יתכן וקשורים ויתכן שלא קשורים לאנמיה. לרוב קוליטיס מתאפיינת בשלשול מלווה בדם טרי. מציעה שתפני לרופא מטפל על מנת שיברר את תלונותיך ובמידת הצורך יפנה לרופא גסטרו לצורך בירור. תרגישי טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס