IBS VS IBD

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/02/2020 | 13:51 | מאת: אביתר

שלום אני בן 46 מזה כמה שנים לאחר זיהום בבטן נמשכו כאבי בטן ושלשולים לעתים וירדתי במשקל וצמצמתי תזונה. אמרו לי שזה כנראה מעי רגיש CT בטן תקין גם לפני חצי שנה אבל תסמינים המשיכו קלפרוקטין מעט מוגבר כ 200-250 בכמה בדיקות אז התחזקה השערה שאולי זה כן קרוהן. הומלץ קפסולה וכנראה אעשה עוד חודש בדיקות דם תקינות CRP תקין רציתי לשאול קיבלתי אתמול בדיקת ANA חיובי לאחר שלפני שנה היתה שלילי וגם לפני שנתיים האם זה מגדיל את הסיכוי שמדובר בקרוהן? או שזה מגדיל סיכוי שמדובר בהפרעה תפקודית של המעי ממקור אימוני? תודה רבה

שלום רב נוגדנים עצמיים כדוגמת ANA קיימים לעיתים בדם ללא קשר לקיום או אי קיום של מחלות אוטואימונית שונות. נוכחותם תומך לעיתים באבחנה של מחלה כזו או אחרת אך לא עליהם בלבד מסתמכת האבחנה. בהקשר למחלת קרוהן או הפרעה פונקציונלית של מערכת העיכול- נוגדנים עצמיים מסוג זה אינם תורמים לאבחנה. מציעה להשלים את הבירור המתוכנן עם קפסולה אנדוסקופית ולהמשיך משם.  תרגיש טוב ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס