קוליטיס - קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/09/2019 | 00:02 | מאת: רו

שלום, עברתי קולונוסקופיה ובתוצאות היה רשום כי נמצאו מלבד במקומות מסוימים במעי הגס, גם אפטות וארוזיות עדינות במעי הדק הסופי בנוסף, בחלק האבחנות רשום כך: Colitis: CROHN'S DISEASE אני מאובחנת שנים כחולת קוליטיס, מה האבחנה שכאן אומרת? האם זהו עדיין קוליטיס או שילוב עם קרוהן (קיים דבר שכזה)? המון תודה.

שלום רב אפטות זעירות במעי דק סופי אינן ספציפיות למחלת קרוהן ויכולות להופיע על רקע תגובה לחומר ההכנה, אילאיטיס (דלקת מעי דק) קלה תגובתית לקוליטיס עצמה (לרוב כשיש מחלה פעילה המעי הגס גם כן). ולעיתים מדובר במחלה דלקתית שעיקרה היא במעי הגס אך יש גם ביטויים קלים במעי דק סופי. זה לא מאוד משמעותי להפריד בין האבחנות כי הטיפולים במחלה המערבת מעי גס הם סה״כ דומים. לעיתים ביופסיה יכולה לעזור להבחין בין האפשרויות השונות. תרגישי טוב! ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס