CRP גבוה בהריון וקלפרוטקטין תקין

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/08/2019 | 11:43 | מאת: הודיה

שלום. אני עם קרוהן ובהריון. לוקחת כל הזמן בודסון ולמרות זאת הCRP שלי משחק כל הזמן ועומד עכשיו על 22 (שהערך הגבוה התקין זה 5) לעומת זאת בבדיקת קלפרוטקטין יצאה תקינה. הרופאה אמרה שכדי לנרמל את CRP אני צריכה עכשיו להיות על תזונה בלעדית של מודולן. האם זה שהבדקית צואה יציאה תקינה לא מוכיח שאין קרוהן ואולי הCRP הגבוה מקורו ממשהוא אחר? האם לדעתכם באמת זה הצעד הבא- מודולן כתזונה בלעדית? אשמח לתשובה בהקדם. תודה

שלום ערכי crp יכולים להיות מוגברים במהלך הריון ללא קשר למחלת המעי, ערכי קלפרוטקטין יותר ספציפיים להערכת מחלת המעי ובמידה וערכים תקינים בהשוואה לערכים קודמים אצלך הדבר משקף יותר את איזון מחלת המעי. לגבי המשך הטיפול המומלץ- ממליצה לפנות לרופא גסטרו מטפל על מנת לסכם על המשך הטיפול. בהצלחה ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס