עזרה בהבנת תשובת ביופסיה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/07/2019 | 02:47 | מאת: גדי

שלום הגיע תשובת ביופסיה שנעשתה בבדיקת גסטרוסקופיה, תורים לגסטרולוג רחוקים מאוד, אפשר בבקשה הסבר מה מצאו שם? מה נדרש לעשות? צריך טיפולים? Biopsy from the gastric antrum: Fragments of antral mucosa showing: Focal, mild, foveolar hyperplasia Focal intestinal metaplasia (without dysplasia). Mild atrophic gastritis with scattered eosinophils. Negative for helicobacter pylori by giemsa stain. בנוסף: תאור מיקרוסקופי: צביעה ל chromogranin מדגישה שגשוג לינארי מוקדי של תאי ECL

שלום רב זהו אינו פורום המתאים לנושא זה.. בגדול ישנה דלקת בקיבה אשר גרמה לאטרופיה (ניוון) רירית הקיבה. לעיתים הסיבה היא זיהום בחיידק בשם הליקובקטר פילורי. במידה וזה נשלל (תבחין נשיפה) אין צורך בטיפול נוסף. יש לעקוב אחר תהליך דלקתי זה ע״י גסטרוסקופיה חוזרת אחת ל2-3 ונטילת ביופסיות קיבה חוזרות בשל עליית סיכון (קטנה) להתפתחות שינויים טרום סרטניים וסרטן קיבה. תרגיש טוב ד״ר שניר

17/07/2019 | 01:16 | מאת: גדי

תודה רבה על התשובה. קצת רקע נוסף: בן 60, לאחרונה ריפלוקס לרינגו ולוקח כבר חודש לנטון30 X1 ,ירידת משקל בחודשים האחרונים של 8% . כתבת "גסטרוסקופיה חוזרת אחת ל2-3" הכוונה לחודשים או שנים? ולמשך כמה זמן? מציינים בתשובת הביופסיה שלילי להליקובקטר, האם צריך לעשות גם תבחין נשיפה לצורך וידוי? אודה לך מאוד על תשובתך.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס