האם קוליטיס יכול להופיע בחולי צליאק

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

13/04/2019 | 23:35 | מאת: דנה

צליאקית כשנה ושלושה חודשים, אני לא מצליחה להתאזן מבחינת מדדים.. כאבי בטן ושלשולים ממשיכים למרות שאני לא אוכלת גלוטן, מרגישה חולשה כללית תמידית ומתייבשת לעיתים קרובות. שלחו אותי לבדיקות קוליטיס מכיוון שיש לי במשפחה דודים עם קוליטיס. הגיוני שיש לי גם צליאק וגם קוליטיס ?

שלום, יכולה להיות מחלת מעי דלקתית ומחלת צליאק במקביל . לחולי צליאק סיכון מוגבר להופעת מחלת מעי דלקתית גם קרוהן וגם קוליטיס, ולהפך- לחולים במחלות מעי דלקתית יש סיכון מוגבר להתפתחות צליאק בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. תרגישי טוב! ד״ר שניר

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס