קרוהן בדיקות דרושות

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

17/10/2018 | 06:11 | מאת: אילנית

שלום ,אבא של הבן שלי בן 14 אובחן בקרוהן .איזה בדיקות ניתן לעשות לבן שלנו כדי לבדוק שהמחלה לא עברה אליו ? .

17/10/2018 | 07:20 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום באם בנך מרגיש טוב, גדל יפה, ואין לו כל תלונות, אין צורך בכל בדיקה. אמנם קיים קשר גנטי מסויים, ואמנם הסיכון לחלות בקרוהן מוגבר במעט בהשוואה לאוכלוסיה הכללית באם קיים קרוב משפחה בדרגה ראשונה אשר חולה במחלה, אך נכון להיום לא קיימות בדיקות המנבאות הסיכון לחלות במחלה בצורה טובה. לסיכום- הסיכון שבנך יחלה בקרוהן נמוך מאוד ומוגבר רק במעט בהשוואה לאוכלוסיה הכללית. מומלץ לשמור על אורח חיים בריא ולא לחשוש רק בריאות לכל המשפחה, דר' אבני

17/10/2018 | 08:58 | מאת: אחד

עד כמה שידוע לי עד היום לא נמצא שום גן הגורם לקרוהן או קוליטיס, ולדעתי המקרים שבהם יש יותר ממקרה אחד במשפחה הם בסך הכל צירוף מקרים נדיר. על פי הניסיון האישי שלי הבעיות האלה מתפרצות לאחר תקופות ארוכות של מצבי לחץ ודחק ארוכים וקשים, ובלי להכיר את אביו של בנך אני בטוח שהוא עבר תקופות לא קלות לפני התפרצות הקרהון. כל חולה מדווח על כך, אך המערכת לא אוהבת להתייחס לזה בכדי לא לגרום לחולה להרגיש אשם במצבו. חשוב ללמד את הילד לא לקחת הכל ללב, ולא להתרגש ולהלחץ מכל דבר, בעיקר לא מבני האדם. מומלץ גם לקרוא את 36 שעות מאימורן.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס