פרוקטיטיס- הבנת המצב

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

15/10/2018 | 23:01 | מאת: איתי לוין

בחור בן 22, לאחר הופעת דימום רקטלי הפרוקטולוג שפניתי אליו ביצע קשירת טחורים שלאחריה החלו שלשולים ודחיפות ביציאות שאליהם התווסף ריר (הריר והדחיפות לא היו לפני הקשירה). הופנתי לקולונוסקופיה שם נראה פרוקטיטיס עד גובה 15 ס״מ ובפיענוח התגלתה דלקת לא כרונית (נרשם קוליטיס כיבית). לאחר תחילת טיפול ברפאסל 3 מ״ג החלה הטבה אך הדימום לא פסק. אחרי חודש הוחל טיפול בנר 1 מ״ג נוסף על הכדורים והדימום פסק לאחר כשבועיים. חודש לאחר תחילת הטיפול בנרות התבצעה סיגמואנדוסקופיה שבה לא הופיעה דלקת ובפיענוח הביופסיות נרשם שהביוספיות תקינות ואין עדות לדלקת ושאין א-נורמליות ברקמות שנלקחו (נלקחו רקמות גם מאזורים שהיו מעט מצולקים מהדלקת). עדיין ממשיך טיפול תרופתי. גם לפני תחילת נטילת הנרות כל בדיקות הדם תקינות פרט לAnti Proteinese 3 ערך 1.7 כאשר טווח הנורמה נגמר ב0.99 וויטמין D נמוך מהנורמה. האם ייתכן שלא מדובר בקוליטיס, או שיש דרך לאשש או להפריך את האבחנה המשוערת הזו? מה הכוונה בממצאי הקולונוסקופיה שהממצאים לא מתאימים לפגיעה כרונית? האם ראפאסל יכול להפסיק דימום שלאו דווקא מקורו בדלקת כתוצאה מקוליטיס? אודה על מתו מענה לשאלות אלו. תודה מראש.

16/10/2018 | 07:24 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום איתי אתה מציג בעיה שאנו נתקלים בה לעיתים. על מנת לקבוע בוודאות כי מדובר בקוליטיס כיבית- צריך להיות בביופסיות מרכיב של דלקת כרונית ועיוות של מבנה הבלוטות. ללא מרכיבים אלה- האבחנה אינה חד משמעית . ניתן להסתכל שוב על הביופסיות הראשונות- יתכן שכבר עשיתם זאת. הטיפול ברפסאל עזר לריפוי הדלקת ולכן בשלב זה הייתי ממשיכה בטיפול בנרות, לתקופה נוספת. בהמשך בשיתוף עם רופא הגסטרו המטפל - תוכלו להחליט על הפסקת הטיפול או על חזרה על קולונוסקופיה/סיגמואידוסקופיה. רק בריאות, דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס