חיסון נגד שפעת לחולה קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/10/2018 | 21:01 | מאת: י

התחלתי טיפול בעירוי אינטביו . האם יש מניעה לקבל חיסון נגד שפעת ומתי? מה השיקולים של רופא להמליץ על רוה ביווגית כזאתאואחר כמו רמיקייד הוירה אינטיביו סטלארה וכו' . האם אינטיביו עלול להגביר את הסיכון למאירות במעי של חולהקרוהן שגם ככה בסיכון מוגבר לעומת אדם בריא . לא נראה לי שהם בעצמם יודעים מה עדיף והם פשוט מנסים.

14/10/2018 | 07:52 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום לגבי החיסון לשפעת- מומלץ להתחסן פעם בשנה לגבי השיקולים בבחירת טיפול ביולוגי כזה או אחר- אכן הנושא מורכב ואנו מקווים שבשנים הקרובות נצבור ידע רב יותר אשר יאפשר לנו לבצע "רפואה מותאמת אישית" אשר תכוון באופן מדויק יותר איזו תרופה מתאימה לאיזה מטופל". כמובן שגם היום קיימים שיקולים רבים בבחירת התרופה- האם מדובר בקרוהן או בקוליטיס, חומרת המחלה, נרחבותה, מעורבות איזור פי הטבעת, מעורבות מערכות מחוץ למע' העיכול, גיל המטופל, מחלות רקע, הסטוריה של ממאירות, תרופות שנלקחו בעבר ועוד ועוד. לגבי אנטביו וסיכון לממאירות במעי בחולה קרוהן- אין כיום מידע אשר מכוון לכך שהתרופה מעלה סיכון לממאירות מערכת העיכול. בריאות שלמה, דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס