קרוהן טיפול ביולוגי אנטיביו ודוליזומב

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/09/2018 | 10:47 | מאת: בתאל

היי יש לי קרוהן עם סגמנט דלקת של 5 ס''מ באילאום הסופי. אובחנתי לפני 3 שנים עקב עיוותים שמגיעים בערך אחד לחודש ומוקלים אחרי יציאה אחת בדרך כלל. אף פעם לא רציתי טיפול ביולוגי כי זה נשמע לי מאוד מפחיד אך עכשיו אני מבינה שאין ברירה מפני שהתרופות שניסיתי אימורן פורינטול הופסקו עקב תופעות לוואי. הייתי זמן מה עם פנטסיה והבטן הייתה די רגועה תקופה של שנה כמעט. אך בזמן האחרון יש לי קצת יותר כאבי בטן בחודשיים האחרונים היו לי 2 התקפים. כעת אני עם בודיזון 9 מג עם טיפינג של 3 חודשים. הבודיזון עזר לי מאוד בעבר עכשיו אני מרגישה שקצת פחות. ככל הנראה אלך על טיפול אינטביו בכדי למנוע את התדרדרות המחלה. אני מתכננת להיכנס להריון בשנה הקרובה ולא מוצאת שום מחקר או חוות דעת על אנטביו בזמן הריון. אודה לקבלת חוות דעתך לגבי התרופה בהריון.

14/10/2018 | 08:15 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום בת אל אכן, בהשוואה לנוגדי TNF קיים פחות מידע בספרות לגבי פרופיל הבטיחות של אנטיביו במהלך ההריון. יחד עם זאת, המידע אשר קיים לגבי נשים שהרו תחת הטיפול בתכשיר אינו מצביע על סיכון מוגבר בהשוואה לתכשירים ביולוגים אחרים. הצלחת ההריון תלויה גם במצב הבריאות של האם והסיכויים להצלחה גבוהים יותר באופן משמעותי כאשר קיימת שליטה טובה במחלה. ההחלטה האם לתת טיפול תרופתי במהלך ההריון הינה אישית ותלויה במצב המחלה, בהסטוריה התרופתית ועוד. מציעה לקיים דיון עם רופא הגסטרו המטפל, נתן גם לפנות לאחת מהמרפאות הקיימות היום הנותנות יעוץ משולב - ע"י גסטרואנטרולוג וגניקולוג מומחה בהצלחה דר' אבני

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס