התייעצות בנוגע למינון

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

04/04/2018 | 19:15 | מאת: אהוד

שלום, אני אמור לעבור בקרוב מהתרופה "פנטסה" שאותה אני מקבל לקרוהן, לתרופה "סלזופירין". ידוע לי שסלזופירין מכילה את החומר מסלזין כמו שפנטסה מכילה אותו, רק שבסלזופירין יש תוספת של "סולפה". השאלות שלי: המינון שאני לוקח כיום הוא 4 גרם פנטסה ליום (כלומר 4 גרם של מסלזין)- איך ייצא שאקבל עם הסלזופירין את ה4 גרם מסלזין כפי שאני מקבל עם הפנטסה את המינון הזה? הסיבה שאני עובר לסלזופירין היא בגלל דלקת מפרקים, והפנטסה די עוזרת לקרוהן. אפשרי יהיה לשלב בין פנטסה לסלזופירין כדי שאוכל להמשיך "להנות" מההשפעה המיטיבה של הפנטסה על הקרוהן, ויחד עם זאת לקבל טיפול למפרקים עם הסלזופירין? תודה.

08/04/2018 | 18:59 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום ניתן בהחלט לשלב טיפול בסלזופרין עם פנטסה באשר למינון הספציפי של כל אחת מהתרופות- מציעה לפנות לגסטרואנטרולוג המטפל ולשאול מה היתה הנחייתו המדויקת בהצלחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס