2 שאלות בנושא קרוהן.

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

20/02/2018 | 14:25 | מאת: שולי.

שלום רב, ברצוני לשאול, שני דברים בן 39 מזוהה עם קרוהן-קוליטיס במיוחד באזור הרקטום ובקולון כשלוש שנים כבר, (לאחרונה גם התרחב יותר וגם בהתלקחות כעת). רציתי לשאול, בשל לא מעט ביקורים בשירותים המהווים לי גם חוסר נעימויות בשל הסובבים, כגון משפחה שכנים וכדומה. האם נפוץ, מותר, כדאי או רצוי לחולי דלקות מעיים לקחת סופחי גזים למניהם?, האם ישנם מומלצים יותר למחלות מעיים?, והאם תהווה בעיה של הרגל, כגון, למשל ואפסיק עמם יהיה יותר גרוע באופן עתידי...? (בדומה לתרופות של עצירויות שבד"כ ומפסיקים עימם, נהיה יותר גרוע). הדבר שני שרציתי לשאול, לאחרונה ובטח קשור למצבי כרגע, אך ממש לאחרונה מרגיש אי נוחות בבטן, מתבטא בכך שעוד לפני שהכנסתי אפילו את הכף לפה נשמעים רעשים מהבטן, לפעמים דקירות חדות (גם במישוש ונגיעה) מעל המותן, הורגש בשמאל אך לפתע יותר בימין, וגם לאחרונה מזה כמה ימים, מרגיש תחושת רעב תמידית (למרות שיש לי בטן), מרגיש ריקנות וכמה שאוכל (על גבול הטעם הטוב כמובן, ומצבי כרגע) תופעה מוכרת? זמני וכדומה? כמה שניסיתי למצוא ברשת משהו בנושא קרוהן ותחושת רעב, לא מצאתי, (למעט אולי וגם לא הרבה, לחולים שעברו ניתוחי שרוול). תודה מראש על תגובותייך.

03/03/2018 | 11:49 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום ניתן להעזר בסופח גזים, לא מיוחסת להם בעיה של התרגלות. ציינת שאתה כעת בהתלקחות, בהתחלט יתכן שהתסמנים שאתה מתאר משניים לכך. ואני חושבת שזה העניין העיקרי-לדון עם הרופא המטפל האם אכן יש התלקחות ולהחליט כיצד לטפל בהתלקחות ולעקוב אחרי השיפור בהרגשתך.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס