שאלה לגביי שינוי תרופה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/10/2017 | 18:15 | מאת: אהוד

שלום, במידה ויש מחלת מעי דלקתית שמטופלת עם פנטסה 4 גרם ליום, ורוצים להעביר את המטופל לסלזופירין בגלל מעורבות של דלקת מפרקים , השאלה היא: האם מרכיב המזלמין בסלזופירין זהה בהתפרקותו במעי למרכיב המזלמין שבתרופה פנטסה? כי במידה והפנטסה עזרה למחלת המעי הדלקתית אך לא למפרקים ורוצים להעביר את המטופל לסלזופירין בגלל מעורבות המפרקים- השאלה החשובה היא האם הסלזופירין תעשה את העבודה למחלת המעי הדלקתית כמו הפנטסה? מבחינת ההתפזרות במעי, וכדומה. תודה רבה על העזרה.

13/10/2017 | 10:07 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אהוד, סלזופירין בנוי מ-2 רכיבים פעילים: הראשון הוא מזלמין, זהה למרכיב מזלמין שבפנטזה, רפאסל או אסאקול; השני הוא אנטיביוטיקה חלשה בשם סולפה (ולכן, סלזופירין אסור למטופלים עם אלרגיה לסולפה או עם תופעת G6PD). ככל הנראה, המפרקים נרגעים יותר כתוצאה מהשפעה של סולפה, והמעי - כתוצאה מהשפעה של מזלמין.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס