קרוהן קוליטיס ופיסורה

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

08/10/2017 | 10:37 | מאת: בלה

שלום רב, אמי בת 63 , סובלת מקרוהן וקוליטיס מעל עשור. בחודש האחרון החלו לה כאבים בפי הטבעת ולעיתים גם קושי במתן שתן. בבדיקה אצל הרופא נאמר כי יש לה שריטה בפי הטבעת ויש לה פוליפ שצריך להוציא ככל הנראה. להבנתי הכאב הוא מהשריטה והוא נתן לה משחה, אך הכאבים חזקים לא נרגעים. השאלה שלי האם שריטה בפי הטבעת - זה פיסורה? גם חשוב לי לציין שאין לה עצירות ולא שלשולים. ופעם ראשונה שיש לה דבר כזה. לאיזה עוד טיפול ניתן לפנות שיקל עליה את הכאב? וכמה זמן לוקח לדבר כזה להתרפא בדר"כ? תודה רבה מראש

10/10/2017 | 16:59 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום בלה, אם את מבקשת לקבל יעוץ פרטני בעניין מצב האם - זה לא בפורוםֿ אם את שואלת שאלות כלליות - אפשר לנסות לענות: האם שריטה בפי הטבעת - זה פיסורה? -- מה כתב הרופא שבדק אותה? באיזה מונח השתמש? לעתים חולים משתמשים במונחים של ״סדק״ או ״שריטה״ כאשר הם מתכוונים לפיסטרה. אלה אינם מונחים רפואיים. לאיזה עוד טיפול ניתן לפנות שיקל עליה את הכאב? -- הייתי חוזר לרופא שנתן את הטיפול הראשוני, עם הדווח שהטיפול לא עזר. -- כדי לדעת ״איזה עוד״ ושוב לדעת מה כבר נוסה כמה זמן לוקח לדבר כזה להתרפא בדר"כ? -- תלוי בבעיה.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס