תרופות ביולוגיות. חשוב מאוד!

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/09/2017 | 11:55 | מאת: שלום

שלום רב דוקטור ותודה על תמיכתך. רציתי לשאול ולברר מכיוון שאני כיום בן 40 כשנתיים מזוהה עם קרוהן-קוליטיס, ושום דבר כבר לא משפיע כולל החמרה מסוימת, לגבי התרופות הביולוגיות "ודוליזומב" או "אנטיביו". שמתמקדות יותר במחלה עצמה ובמעי עצמו, מאשר שאר ורוב התרופות האחרות שפשוט מדכאים את מערכת החיסון הכללית. האם הנם בסל-התרופות? מניסיונך האישי, איך משפיעות ביחס לשאר התרופות, (והכוונה לתרופות הביולוגיות והמדכאות מערכת חיסון)? איך מתכוננים לתרופה? כל כמה זמן, ואיך נוטלים אותם, (כגון תרופה רגילה לבליעה, זריקות וכדומה)? על תשובותיך אודה מקרב לב.

05/09/2017 | 17:46 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

האם הנם בסל-התרופות? -- כן, בתנאים מסויימים איך משפיעות ביחס לשאר התרופות -- כולן מרסנות (מדכאות) מערכת חיסונית. -- חלקן (רמיקייד, הומירה, סימפוני) פועלות בכל הגוף אך מרסנות באופן ספציפי את הזרוע של המערכת שנוטה להסיב הכי הרבה נזק למעי (ומפרקים). -- אחרת (אנטיביו) חוסמת גישה של תאי דלקת לרקמת מעי בלבד. אפשר להגדיר זאת בתור דיכוי מערכת חיסונית שמוגבל למעי בלבד. -- תרופה נוספת (סטלרה) מונעת מתאי דלקת להתמיין לכוונים אגרסיביים (בכל הגוף) אין הבדל משמעותי מבחינת היעילות. יש חולים שתרופה א׳ עוזרת ותרופה ב׳ - לא, ויש הפוך. איך מתכוננים לתרופה? 1. יש לוודא שלא נחשפת בעבר לחיידקי שחפת (החשיפה אינה גורמת לרוב למחלה משמעותית, יותר סוג של ״שדפעת״, אך בעקבותיה בחלק מהמקרים החיידקים יכולים לכונן בגוף (בראות, במעי) שנים, מצב רדום. הם אינם מזיקים ולא יכולים להתפתח... אלא אם תקבל תרופות לדיכוי מערכת חיסונית. לרוב עושים צ. חזה ותבחין עור מנטו. יש אפשרות לבצע בדיקת דם קוונטיפרון - יותר מדוייקת מתבחין עור אך אינה כלולה בסל. 2. יש לוודא שלא נחשפת לוירוס כבד מסוג B. מדובר בבדיקת דם פשוטה. כל כמה זמן, ואיך נוטלים אותם, (כגון תרופה רגילה לבליעה, זריקות וכדומה)? -- רמיקייד: : עירוי - בהתחלה צפוף (שבוע 0, שבוע 2, שבוע 6) ובהמשך - אחת ל-8 שבועותֿ הומירה: זריקה תת-עורית, תחילה 4 זריקות בבת אחת, כעבור שבועיים 2 זריקות בבת אחת ובהמשך - זריקה אחת לשבועיים -- סימפוני: זריקה תת-עורית, תחילה 2 זריקות בבת אחת ובהמשך - זריקה אחת ל-4 שבועות -- אנטיביו: עירוי - בהתחלה צפוף (שבוע 0, שבוע 2, שבוע 6) ובהמשך - אחת ל-8 שבועות -- סטלרה: מנה ראשונה בעירוי ובהמשך - זריקה תת-עורית, אחת ל-8 שבועות על תשובותיך אודה מקרב לב. -- מקווה שעזרתי

05/09/2017 | 18:46 | מאת: שלום

תודה רבה מקרב לב, שנה טובה בריאה ומאושרת!!

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס