כריתת חצוצרה עקב חסימה מחלת קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

11/07/2017 | 07:22 | מאת: דורית

בס"ד שלום! חולת קרוהן. לפני עשר שנים עברתי ניתוח של כריתת מעי גס בשיטת הלפרסקופיה. עשו לי פאוץ. עברתי ניתוח קיסרי .עשיתי 3 ניתוחים עד היום . היום אני מענוינת לעבור טיפול ivf. אך עקב נוזל שנצבר בחצוצרה הדבר גורם לירידה בפוריות. הומלצתי על ידי הרופא לכרות חלק מהחצוצרה החסומה ולעשות זאת בניתוח רגיל ולא בלפרסקופיה. בהתיעצות עם רופא גסטרו נאמר לי שכל ניתוח באזור האגן מסובך ומסוכן עקב הניתוח מעי שעברתי. אשמח לשמוע מה דעתך. מה הסיכונים? במידה ואין האם באמת עדיף ניתוח בשיטה הרגילה ולא בלפרסקופיה. תודה רבה

11/07/2017 | 10:02 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

דורית שלום ניתוחים גינקולוגיים זה לא התחום שלי. מציע לפנות לפורום רפואת נשים.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס