קרוהן, הדמיה עדכנית

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

25/06/2017 | 22:30 | מאת: נדב

שלום. גיל 45.אובחן לפני 15 שנה קרוהן בקולונוסקופיה. היה ויכוח אם זה קרוהן או לא בסוף אמרו שכנראה כן. ב CT בטן לפני 15 שנה לא היו ממצאים שמתאימים לקרוהן. היות והייתי בסדר ויציב במשקל לא טופלתי בכדורים רוב השנים. מזה 3 שנים תסמינים בבטן עליונה - כאבים אחרי אוכל בבטן עליונה או ימנית עליונה, רפלוקס, כאב לאורך החזה וצרבת. CT בטן לפני 3 שנים תקין. גסטרוסקופיה לפני שנה וחצי תקינה. אמרו לי שזה כנראה דיספפסיה ומקפיד מאוד עם אוכל אבל לא מסתדר בלי לוסק/גסטרו יומיומי וזה מקל במידה מסוימת לא לגמרי. מזה חצי שנה ירידת משקל לא ברורה. ירדתי 5 קילו וגם ככה הייתי די רזה. בדיקות הדם תקינות. ספירת דם המוגלובין כמו פעם כ 13.5 CRP תקין, כימיה תקין. דם סמוי תקין. תיאבון רגיל. רוב הימים לא משלשל. בוצע לי השבוע CT בטן וקיבלתי תוצאות תקינות פרט לדבר הבא: "קיימת הרחבה של התריסריון עד לחלקו השלישי (80334-98) ללא ממצא בולט. הקיבה נראית עם תוכן, ללא עיבוי דופן גס. נוכח הממצאים ניתן לשקול המשך בירור עם גסטרוסקופיה במידה ולא בוצעה". כל יתר ה CT תקין! אודה על עזרתך 1. מה המשמעות של הרחבת התריסריון עד לחלקו השלישי ללא ממצא בולט? אציין שב CT לפני 3 שנים לא ראו את זה. האם זה עלול להיות ממאירות? האם זה ממצא שמתאים לקרוהן? 2. האם יש צורך בגסטרוסקופיה , היות ולפני שנה וחצי גסטרוסקופיה תקינה? 3. האם זה סביר שיש תוכן בקיבה ב CT שבוצע 4 שעות אחרי שאכלתי 3 פרוסות לחם ומלפפון? תודה רבה!

30/06/2017 | 10:16 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום נדב, 1. מה המשמעות של הרחבת התריסריון עד לחלקו השלישי ללא ממצא בולט? -- לא יודע אך מציע לחזור עם הדיסק לרופא שהפנה אותך לבדיקה. 2. האם יש צורך בגסטרוסקופיה , היות ולפני שנה וחצי גסטרוסקופיה תקינה? -- כןֿ 3. האם זה סביר שיש תוכן בקיבה ב CT שבוצע 4 שעות אחרי שאכלתי 3 פרוסות לחם ומלפפון? -- זה קורה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס