הדמיה, קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

14/06/2017 | 14:59 | מאת: אבישי

שלום. אני בן 42. כבר כמה שנים כאבי בטן וירידת משקל איטית. חשד לקרוהן עקב כאבי בטן ירידת משקל ASCA גבוה וקלפרוטקטין מוגבר כ 200. יתר הבדיקות תקינות. CT בטן לפני 3 שנים היה תקין. סיגמואידוסקופיה תקינה לפני 3 שנים. אושרה לי בדיקת קפסולה ואבצעה בקרוב. אני סובל מאוד מעצירות קשה בשנה האחרונה. חושש לעשות את הקפסולה מחשש שזה ייתקע והייתי מעדיף לעשות הדמיה עדכנית לראות שאין הצרות. אני לא רוצה לחזור על CT עם שתיית חומר ניגוד גרם לי להרגשה רעה כמה ימים. רציתי לשאול 1. האם ב CT בלי שתיית חומר ניגוד אפשר יהיה לראות אם יש הצרות שמפריעה לבדיקת קפסולה או שגורמת לעתים לכאבי בטן אולי עקב חסימה? אם בסדר אמשיך לקפסולה שתראה טוב יותר. 2. האם ב CT בלי שתית חומר ניגוד אפשר יהיה לראות אם יש משהו במעי הגס שגורם לעצירות קשה נניח סעיפים שמפריעים במעבר הצואה או גידול שכבר ברמה שמפריע למעבר או בקע או משהו שגורם לעצירות? 3. איפה יראו טוב יותר את המעי הגס והדק. ב CT בלי חומרי ניגוד או ב MRI רגיל של הבטן בלי חומרי ניגוד ( לא MRE ) תודה רבה

16/06/2017 | 23:36 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

1. האם ב CT בלי שתיית חומר ניגוד אפשר יהיה לראות אם יש הצרות -- לא -- אפשר לנסות קפסולת דמה - אם היא עוברת, ניתן להניח שגם קפסולה רגילה תעבור, ואם נתקעת - היא מתמוססת ועוברת תוך יממה, ללא סיבוכים. 2. האם ב CT בלי שתית חומר ניגוד אפשר יהיה לראות אם יש משהו במעי הגס שגורם לעצירות קשה נניח סעיפים שמפריעים במעבר הצואה או גידול -- לרוב כן אך לא הייתי סומך על זה ב-100% - לא מדובר בבדיקת בחירה להדמיה של מעי גס (קולונוסקופיה וירטואלית משמשת למטרה זו) 3. איפה יראו טוב יותר את המעי הגס והדק. ב CT בלי חומרי ניגוד או ב MRI רגיל של הבטן בלי חומרי ניגוד ( לא MRE ) -- לא פה ולא שם. תודה רבה -- מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס