אבחון מצב תת חסימתי

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/06/2017 | 10:11 | מאת: גלעד

שלום בן 48. מאובחן עם קרוהן וגם מעי רגיש מגיל 25. מזה שנים אני לא לוקח תרופות מסתדר בסדר משקל יציב אין כמעט שלשולים. בדיקות דם באחרונה תקינות לחלוטין כולל CRP נמוך 0.1 ספירת דם כימיה הכל תקין וקלפרוטקטין 57. סיטי בטן לפני שנתיים היה תקין לחלוטין פרט ל "סעיפים ספורים בסיגמואיד קולון". ניתוחים עברתי רק אפנדציט בניתוח פתוח לפני 15 שנה. בחודשיים האחרונים בערך 3 פעמים בשבוע מרגיש גלים של עוויתות קשות במרכז הבטן שמגיעים כל כמה דקות ורק אחרי כשעה שעתיים שבהם ה"צירים" האלה שבעוצמה מאוד חזקה אני מצליח ללכת לשירותים ואז יש שלשולים והכאב נרגע בתום השלשולים. 1. האם מעי רגיש יכול לגרום לתופעות כאלה שבהם המעי מתוועת בעוצמה אדירה כאילו מנסה לדחוף משהו החוצה ולא מצליח? גם כמה פעמים ביום אני מנסה להוציא גז מלמטה ולא מצליח ורק לאחר מאמץ או כמה ניסיונות מצליח. אולי זה יותר מתאים למצב של חסימות? 2. אני מעוניין בבדיקה אחת לראות אם יש משהו שקצת חוסם את המעי הגס או הדק למשל סעיפים / סרטן מעי / הדבקויות / הצרות מקרוהן ועוד האם אפשר ב CT אחד לראות גם את המעי הגס וגם את המעי הדק ולראות אם יש משהו שגורם למצבים תת חסימתיים בהם כמה שעות המעי קצת נחסם ואז עד כה לשמחתי משתחרר? אם כן איזה סוג CT יאפשר לשלול את הדברים שציינתי אם הם ברמה שכבר משפיעים וגורמים כמעט לחסימה? תודה

05/06/2017 | 17:44 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

1. כן 2. כן. CT enterography

05/06/2017 | 18:55 | מאת: דניאל

תודה רבה על תשובתך אודה עוד על עזרתך 1. כתבת שמעי רגיש יכול לגרום לתסמינים דמויי חסימה. אם כן, איך באופן מכני זה קורה? אם אין שום דבר שחוסם אז למה לא מצליח "לשחרר" גאז למטה גם אם לוחץ חזק או למה הבטן מתעוותת לגמרי ולא מצליח ללכת לשירותים ורק אחרי שעתיים יש שלשול? 2. אם זה ממעי רגיש יש מה לעשות או שזה אבוד וקראתי שיש מצב שנקרא Intestinal Pseudo-Obstruction ואז המעי לא מצליח לקדם את הצואה כמו שצריך ואין פתרון ואז צריך הזנה בצינור. 3. האם CTE רואה גם מעי גס וגם מעי דק? ויכול לשלול הצרויות מסעיפים, מסרטן, מקרוהן, מהדבקויות ומבקעים? תודה רבה!!

05/06/2017 | 22:19 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

ספזם של מעי, לא בגלל חסימה אלא בגלל הפרעה בתנועתיות של המעיֿ 2. שאלה למומחים בתופעת מעי רגיז. יש פורום מתאים 3. CTE אופטימלי להדמיית מעי דק. תופעות גדולות מספיק על מנת לגרום לחסימת מעי גס ניתן לראות בכל CT

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס