פיענוח בדיקת שדה ראיה וצילום עניים

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

27/08/2016 | 23:56 | מאת: לורי

בת 44 לאחרונה מאובחנת בדלקת כבד אוטואימונית עם שחמת . בשנתיים האחרונות ירידה חדה בראייה 4 רופאי עניים שהייתי טענו שהכל תקין. אך הירידה בראיה ממשיכה . רופא חדש שהלכתי ביצע בדיקות ולהלן התוצאות. בדיקת שדה ראיה 24-2 עיין ימין md-15.31 p 0.5% psd 9.86db p 0.5% עיין שמאל MD -15.25 DB p 0.5% psd 5.95 p 0.5% רופא עניים הפנה מכון לנירואפטלמולוג וכתב לפי צילום FA קשה לדעת LE עקב קרקוטונוס בעיין שמאל בעיין ימין לפי שדה ראיה סקטומה קונצנטריקה ארטיפקט. בבדיקה עפעפיים תקינות לחמית שקטה קרנית שקופה MILD TEAR FILM UNSTABILITY לשכה קדמית עמוקה ושקטה אישון RE-RRR אישון LE-RRR NO RAPD RE=LE עדשה RE=N LE=N זגוגית שקופה עצב הראיה-בגדר הנורמה רשתית צמודה NO OR מאחר והרופא לא מדבר לבדוק אני ממש בלחץ ואשמח להסבר. האם יש סיכוי שיקחו לי את הרשיון נהיגה? עיין שמאל לא רואה בכלל עיין ימין כמעט ולא מאוד מאוד מטושטש. אודה להסבר לח

29/08/2016 | 11:32 | מאת: ד"ר ישי פאליק

לורי שלום רב חסרים נתונים בחומר ששלחת. צריך לראות את שדה הראיה עצמו ולפענח אותו בהקשר של הבדיקה הקלינית כגון הקרטוקונוס ותוצאות בדיקת הנוירואופתלמולוג על מנת לנהוג בבטיחות עבורך ועבור הסובבים יש צורך בראיה טובה כפי שנקבע בחוק על מנת לשמור על רשיון הנהיגה על רכב לא מסחרי יש צורך בחדות ראיה טובה מ6/12 בעין הטובה ושדה ראיה מספק בבדיקת טיטמוס אצל האופטומטריסט יחד עם בדיקת רופא העיניים המטפל. בברכה דר ישי פאליק

מנהלי פורום קרטוקונוס