שילוב PRK וקרוס לינקינג- שאלה

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

13/07/2013 | 12:12 | מאת: אסף

שלום רב אני אחרי קרוס לינקינג בעין אחת ( לפני 3 שנים ) ולפני טיפול בשניה. עובי הקרניות שלי 430 ו.. 465 בהתאמה. העיניים שלי אינם מסוגלות לסבול את העדשות ע''פ יום שלם ( מאז שהקרטוקונוס התקדם ונאלצתי לעזוב את העדשות הרכות ). ניסיתי כבר כמעט כל סוג אצל מיטב האופטימטריסטים אך ללא הצלחה. רציתי לשמוע את חוות דעתכם לגבי הטיפול המשולב, קראתי באינטרנט שמבוצע באתונה ע''י דר K. האם יש סיכוי שאחרי טיפול כזה אוכל לחזור לתפקד עם משקפיים\ עדשות רכות? תודה רבה אסף

14/07/2013 | 00:44 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום אסף, הכל תלוי במידת האסטיגמציה של הקרניות. בקרניות דקות כשלך- לעיתים עצם ביצוע PRK (אשר מדקק את הקרנית עוד יותר) עלול להיות מסוכן. אני מציע שתיבדק ע"י רופא עיניים בארץ המומחה לקרנית ושגם עוסק בניתוחים אלו על מנת לקבל הערכה אמיתית למצבך. בברכה, ד"ר אסף קרץ

15/07/2013 | 00:02 | מאת: אסף

האם יש רופא ברשת עיניים שמבצע טיפולים מסוג זה ( משולב PRK + CXL )? תודה רבה אסף

מנהלי פורום קרטוקונוס