10 שנים עם עדשות מגע קשות,יש עדשות יותר ידידותיות?

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

08/07/2013 | 03:39 | מאת: שי

שלום לכולם, יש לי קרטוקונוס כבר 10 שנים ואני משתמש בעדשות מגע קשות. אני מצליח איכשהו לנהל חיים איתן אבל זה מאוד קשה ואני סובל לא מעט עם העדשות הללו. הבעיה היא שהעיניים הופכות להיות מאוד רגישות בזמן שאני מרכיב אותן ואני מאוד מוגבל איתן. בבוקר שאני בא להרכיב אותן לפעמים אם אני קצר בזמן והעין "עוד לא התעוררה" זה ממש כואב, ואם לא ישנתי מספיק בלילה אז זה בכלל סיוט. כשאני עושה ספורט לפעמים מגיעה זיעה אל העין וזה ממש שורף ואם אני מנגב פנים אני חייב לעשות זאת בשיא הזהירות בלי לגעת בעיניים שמא העדשות יזוזו ממקומם. לעצום עיניים עם העדשות זה גם מאוד לא נוח וכואב...אבל מכל הדברים, מה שהכי מציק לי, זה שעם העדשות אני הופך להיות סופר רגיש לאור השמש ולא יכול להסתובב בחוץ במשך היום בלי משקפי שמש וגם נורא רגיש לאבק ולכלוך. מצד שני אני גם לא יכול בלי העדשות כי עם משקפיים אני רואה גרוע. בקיצור אני מרגיש שסבלתי מספיק ואני מחפש עדשות יותר ידידותיות, משהו שיהיה יותר נוח ובלי שתהיה ירידה באיכות ראיה. אני יודע על עדשות סקלרליות רק הבעיה היא ששמעתי שכל 4 שעות צריך להוריד אותם ולמלא בנוזלים וזה לא פרקטי בשבילי, אני מעדיף משהו שאני יכול לשים בבוקר ולהוריד בערב בלי יותר מדי טרחה. מה הייתם ממליצים לעשות?

שי שלום רב, לגבי העדשות הסקלרליות, זה פיתרון די טוב לחולי קרטוקונוס רבים, ויש כאלו עם חורים בהיקף ודרך החורים הנ"ל חל שחלוף נוזל הדמעות, כך שניתן גם לטפטף טיפות של תחליפי דמעות ללא חומר משמר על העדשות הנ"ל בזמן הרכבתן, כך שלא צריך להוריד אותן מס' פעמים. אפשר גם להשתמש בטיפות מסוג Hylocomod שאותן מטפטפים על העדשות והן מוסיפות להן "לכלולכית". במידה ולא תסתדר עם עדשות סקלרליות, ניתן לבצע השתלת טבעות ליישור הקרנית מסוג Intacs, וכן אפשר גם לנסות השתלת עדשות תוך עיניות עם צילינדר, תלוי בממצאי הקרנית וברפרקציה. אשמח לייעץ לך. לקביעת תור טלפון 3122* עיניים , עזריאלי ת"א. בברכה, פרופ' ישראל קרמר.

מנהלי פורום קרטוקונוס