אובחן קרטוקונוס, מה עכשיו?

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

04/02/2013 | 07:41 | מאת: מיקי

אתמול אצל האופטומוטריסט אובחן קרטוקונוס. אני בקרוב בן 29, תמיד הייתה בעיה למצוא את מספר המשקפיים והראיה לא הייתה משהו אך הסתדרתי לא רע והתרגלתי. אתמול עשו לי מיפוי קרנית ואיבחנו. מה עכשיו? האם ניתן להמשיך עם משקפיים בלי שייוצר נזק? האם ללכת לרופא עיניים (נאמר לי שאין לו דרך לעזור)? מה בעצם החיסרון בעדשות קשות, האם יש לוגיקה בלדחות את השימוש בהן כמה שיותר? האם ניתן לטפל? המון תודה על העזרה

מיקי שלום רב, ניתן להמשיך ולתפקד עם משקפיים, במידה והן מספיק יעילות ומאפשרות ראייה תפקודית תקינה. לא יווצר שום נזק אם תמשיך להרכיב משקפיים. כדאי לעבור בדיקה על ידי רופא עיניים מומחה לקרטוקונוס, עקב העובדה שקיימים כיום טיפולים ספציפיים למחלת קרנית זו, במיוחד כדאי לשקול לעבור טיפול ביולוגי שמטרתו לייצב את הקרנית ולחזק אותה. טיפול זה נקרא קרוס לינקינג. אין כל בעיה להרכיב עדשות מגע קשות, אשר נותנות ראיה טובה במקרים של קרטוקונוס. אם הינך מעוניין ביעות, אתה יכול ליצור קשר עם מוקד זימון התורים של מכון "עיניים" (3122*) ולבקש אצלי תור ליעוץ. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס