מה עוד ניתן לעשות

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

25/11/2012 | 23:07 | מאת: א.א

לפני כ5 שנים עברתי השתלת קרנית שנייה באותה עין. הותאמה לי עדשה סקלריות , לפני כשנתיים לערך החלה עכירות בעין ובעדשה , כעבור מספר שעות שהלכו וירדו העדשה היתה עכורה ובעין התפתחה בצקת שעלולה לגרום לדחייה , אך לאחר הסרת העדשה הבצקת נעלמה תוך 15 דקות והעין שקופה.ניסיתי מספר רב של סוגי עדשות בעין זו במהלך השנתיים האחרונות , עדשות קטנות נושמות על גבי עדשות רכות , עדשות קטנות נושמות לבד שלא הצליחו לשהות בעין יותר משעתיים , אסטיגנציה גבוהה 11+ דיופטר עדשות סקלריות קטנות / גדולות / דקות / עם חורים . מה ניתן לעשות עוד בנושא התאמת העדשות , מה ניתן עוד לעשות עם הקרנית לייזר / חיתוך להקטנה הצילנדר ממתין לשמוע תודה

27/11/2012 | 00:50 | מאת: ד"ר אסף קרץ

שלום רב, מהסיפור אני מבין שאתה כבר במעקב רופא עיניים המומחה לקרנית. אם זה המצב, אני מאמין שכבר דנו איתך באופציות הלא ניתוחיות (שתיארת). אם לא- אתה צריך להיות במעקב כזה. אופציות ניתוחיות נוספות שיכולות לעזור: הוספת תפרים לשתל הקרנית או הסרת תפרים אם נותרו כאלה, לייזר (רק באופן פרטי), השתלת עדשה תוך עינית עם צילינדר, ולבסוף השתלת קרנית חוזרת. בברכה, ד"ר אסף קרץ

מנהלי פורום קרטוקונוס