האם תתכן אבחנה שגויה של קרטוקונוס?

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

07/11/2012 | 08:33 | מאת: סתו

בני בן 14. לאחר ירידה גדולה בראיה בעין אחת, אובחן ע"י רופא עם קרטוקונוס. הומלץ מיפוי דחוף... אין במשפחה, גם לא המורחבת אף אחד עם קטרקונוס. האם תתכן טעות באבחנה הראשונית? לבעלי בגיל זה בערך גם היתה ירידה בראיה ומאז הוא עם משקפיים עם צילינדר גבוה. אודה לתשובתכם. מודאגת מאוד.

סתו שלום רב, מחלת הקרטוקונוס של הקרנית היא אמנם מחלה גנטית אך כללי התורשה אינם חדים וברורים, ולעתים לא ניתן למצוא מקרים של קרטוקונוס במשפחה, אלא מקרה בודד מסוג זה. יש לאמת את האבחנה על ידי צילום טופוגרפי של הקרנית ואז להחליט על טיפול העוצר את התקדמות המחלה כגון קרוס-לינקינג או טיםול המשפר את עקמומיות הקרנית והוא השתלת טבעות בקרנית וביצוע קרוס לינקינג מספר חודשים לאחר מכן. ניתן להגיע ליעוץ לגבי האבחנה והתאמה לטיפול אלי, למכון "עיניים" בטלפון מס' 3122* ולקבוע תור ליעוץ אצלי. בברכה, פרופ' קרמר ישראל

מנהלי פורום קרטוקונוס