ניתוח קרוס לינקינג בבילינסון

דיון מתוך פורום  קרטוקונוס

22/07/2018 | 19:28 | מאת: ליאןר

שלום רב. בן 32, אובחן לי קרטוקונוס לפני עשור. הומלץ לי על קרוס לינקינג וסירבתי. לאחר 5 שנים ומספר מיפויי קרנית הגעתי שוב לרופא עיניים שאמר לי שכבר לא צריך לעשות, כי בגילי המחלה עשויה להיעצר לבד עקב חשיפתי הגדולה בכל אופן לקרני uv. לפני שנה חשתי החמרה, ניגשתי לבצע שוב מיפוי קרנית ופניתי לרופא בבילינסון שהמליץ לי לעשות את הניתוח הנ"ל כדי למנוע החמרה. עין שמאל חמורה יותר מעין ימין. רואה סביר עם משקפיים. לפעמים מטושטש. ללא משקפיים רואה ממש גרוע. לא מצליח לשים עדשות בכלל. מספר שאלות: 1. האם עדיף לבצע את הניתוח באופן פרטי או שניתן לסמוך על הרפואה הציבורית בנושא זה? אני עם ביטוח רפואי פרטי. קצת חושש לכן שואל ומתייעץ, בכל זאת עיניים. ולא אומרים מי הרופא המנתח מראש ומעדיף ביטחון בתהליך. 2. האם בניתוח מבצעים את 2 העיניים או נהוג רק עין אחת? יש לי כאמור ב 2 העיניים כמעט בחומרה זהה. 3. מה הסיכון הקיים לאחר הקרוס לינקינג? זו פעולה פולשנית שיכולה לגרום נזק במידה ולא מתבצעת כראוי? תודה

יש המלצה לעשות את הפעולה אם ישנה החמרה, אפשר בהחלט ברפואה הציבורית ועושים כל עין בנפרד. בכבוד רב ד״ר מיכאל היימס

מנהלי פורום קרטוקונוס