חולשת שרירים

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

19/12/2013 | 18:18 | מאת: יורם

שלום משה. אני חדש בפורום, גיליתי אותו רק לאחרונה. אני חולה ב מיהסטניה גרביס משנת 2000. מאוזן עם מסטינון ואימורן. עיקר הקושי שלי מתבטא בחולשת שרירי הירכיים, שמקשים מאוד על ההליכה שלי. עד לפני כשנתיים הלכתי על הליכון בחדר כושר, 3 פעמים בשבוע 45 דקות בכל פעם. מה שקרה, התחלתי להרגיש סוג של כובד בשרירי הירכיים. כאילו קשרו לי 100 ק"ג לרגל. הפסקתי ללכת והתחלתי לשחות בבריכה. תחושת הכבדות לא חלפה. הדילמה שלי היא: האם להמשיך בהליכה, ולעשות תרגילים לחיזוק שרירי הירכיים? אודה לך על תגובתך. בברכה יורם

שלום יורם, ראשית, פורום תמיכה זה לחולי מיאסטניה הוא אחד ממספר פורומים קודמים שבו השתתפות החולים הייתה בעבר מרובה. כיום החולים נמצאים ב"פורום תמיכה בפייסבוק" שהוא פורום סגור (סודי) ולכן אינו נראה למשוטטי הרשת שאינם חולי מיאסטניה שפנו אלי לקבלת חברות ואם הם אכן חולי מיאסטניה מאובחנים אני מצרף אותם ךקבוצה. הבעיה שלך כפי שאני מזהה מסיפורך הוא שאינך מודע מספיק לגופך ויודע כמה מותר לך לבצע פעילות גופנית שאמנם אינה אסורה לביצוע במיאסטניה . . . . אולם כול חולה חייב להתנהג כפי שהמחלה מאפשרת לו בכול זמן נתון היות ומיאסטניה היא מחלה לא יציבה ופעילות מעל היכולת גורמת להחמרת המחלה. אני מציע שנעבור לקשר באמצעות הדוא"ל שבו אוכל להכיר אותך ומצבך במחלה, אספק לך אינפורמציה שאולי אין בידך ואם תהיה מעוניין אצרף אותך לפורום השיחות בין חולי המיאסטניה.

26/12/2013 | 20:21 | מאת: יורם

תודה לך משה על תגובתך.אשמח אם תצרף אותי לפורם מיהסטניה בפייסבוק.אגב, אני מודע היטב לגופי ויכולותיו, אשמח אם תעדכן אותי בדברים הקשוריים במחלה. בתודה יורם הלפרט , חיפה.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס