מיאסטניההאם הבדיקות מספיקות לקביעת המחלנ

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס

08/09/2018 | 14:32 | מאת: יעקב

יש לי חולשת שרירים קושי בהליכה חוסר שווי משקל כבר כמה שנים כל הזמן חשבו שיש לי נירופתיה סוכרתית , המצב מחמיר עם הזמן עשיתי סי טי מוח שיצא תקין הנוירולוג ביקש לבדוק באם אני סובל ממיאסטניה ,נתן לי לעשות בדיקתEMG כמותי וכמו כן בדיקת RNS כמו כן בדיקת נוגדנים acetylcholine receptor למיאסטניה שעשיתי בבילינסון לפני 3 ימים ועוד בדיקה ANTI-P/Q CACIUMלסינדרום מיאסטני שעוד לא מצאתי מקום שמבצעים את בדיקה אשמח לעזרתך האם הבדיקה השנייה הכרחית תודה מראש ושנה טובה

שלום יעקב קיימות 3 בדיקות דם לנוגדנים למטרת קבלת אבחנה למיאסטניה גרביס 1. לנוגדני אצטילכולין AChR 2. לנוגדני MuSK 3. לנוגדני VGCC אף פעם לא מבצעים אותם יחד, כאשר תוצאה של בדיקה חוזרת שלילית . . . עוברים לבדיקה הבאה. גם אם כל הבדיקות חוזרות שליליות זה עדיין אינו אומר שנבדק אינו חולה מאסטניה

08/09/2018 | 19:15 | מאת: יעקב

תודה על התשובה . האם בדיקות EMG כמותי ובדיקת RNS יכולים לקבוע האם יש את המחלה

אלה אינן בדיקות שקובעות באופן מוחלט על מיאסטניה כמו תוצאה חיובית של בדיקת דם לנוגדנים כגון אצטילכולין או MuSK תוצאות חיוביות יכולות לעזור לנוירולוגים מסויימים להחליט על אבחנה.

מנהל פורום תמיכה לחולי מיאסטניה גרביס