פריצת דיסק עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

02/05/2016 | 16:24 | מאת: מתי

אני בן 30, עם פריצת דיסק L4-L5 שהתגלתה לאחר השירות הצבאי לפני 8-9 שנים. בזמנו, לאחר שהתגלה ולאחר כמה חודשים קשים מאוד של הקרנה חזקה לרגל ימין ומגבלות פיזיות בעקבות כך, ביצעתי זריקת אפידורל אחת שעזרה מאוד והעלימה את הכאב. מאז ועד לפני כחצי שנה ללא בעיות רשות במיוחד, פה ושם תקופות עם כאבי גב (אני גבוה ורזה) אבל ללא הקרנה ולא משהו בלתי נסבל, אך עדין לא חופשי לגמרי לפעילות פיזית וספורט. הייתי בטיפולי פיזיותרפיה לתקופות לסירוגין לאורך השנים... לפני חצי שנה חזרו הכאבים החזקים ובחודש האחרון ממש כמו שהיה כשהתגלה בפעם הראשונה, כולל הקרנה לכל הרגל וכאבים חזקים בלתי פוסקים. האם הפתרון הנכון היום הוא שוב נסיון של זריקה אפידורלית, או שכדאי בגילי כבר לחשוב על ניתוח, או פתרון אחר? תודה רבה מראש

קודם בדיקת MRI לאבחנה אח"כ ניתן זריקה אפידוראלית. אם הזריקה לא תעזור ניתן לשקול ניתוח.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק