בהמשך לבקשת עזרה בפענוח ct עמוד שדרה, והפניי שלך לביצוע mri, מצורף.

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

13/12/2020 | 18:15 | מאת: רונית

מצורף mri עמוד שדרה. אחרי ct. בעקבות כאבי גב, שמושכים לרגל שמאל עד כדי שיתוק. הרגל. להלן ממצאי בדיקת MRI לעמוד השדרה המותני: הבדיקה נעשתה בשקלול STIR, T2,T1. סיבת ההפניה: כאב גב תחתון. ממצאים: הלורדוזיס המותני שמור. היפרלורדוזיס של העקומה המותנית. שינויים ניווניים במרווחים הדיסקלים עם התייבשות הדיסקים והנמכת המרווחים הבין חולייתיים . ללא עדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. הקונוס בסיומות L1 ללא עדות לאותות חריגים. בהסתכלות על המרווחים הספציפיים: ללא בלטי או בקעי דיסק בעלי משמעות קלינית. שינויים ניווניים במפרקים הפצטריים בכלל הגבהים, אך בעיקר ב-S1-L5, L5-L4, L4-L3. סיכום: שינויים ניווניים כמתואר, ללא לחץ על אלמנטים נוירליים וללא הצרות ספינלית.

אין הסבר לכאב ברגל, אין מנוס מבדיקה פיזיקלית.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק