MRI עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

09/09/2020 | 09:19 | מאת: קרן

שלום, בתי בת 19 עם עקמת לא טיפוסית 32 מעלות. הרופא שלה הפנה אותה ל MRI עמוד שדרה צווארי, גבי ומותני. תוצאת גבי ומותני נראית תקינה פחות או יותר אך הצווארי עם ממצאים רבים להלן: .T2 , T1 הבדיקה נעשתה בשקלול סיבת הפניה: בירור כאבים. ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה ללא צניחה של הטונזילות מתחת לפורמן מגנום. .C7-D1 - BLOCK VERTEBRA חיבור ייתכן מולד חלקי בין גופי החוליות ללא עדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. מנח לורדוטי שמור. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. חוט השדרה בעובי תקין ללא עדות לאותות חריגים מתוכו. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: בגדר הנורמה. - C1-C2 בקע דיסקי על בסיס רחב פרא-מדיאני משמאל. - C2-C3 בלט דיסק דיפוזי משיק לשק הדוראלי. - C3-C4 בלט דיסק דיפוזי קל. - C4-C5 בקע דיסקי אחורי ומרכזי גורם ללחץ קל על קדמת שק הדוראלי. - C5-C6 בקע דיסקי פרא-מדיאני מימין גורם ללחץ על צדו הימני של השק הדוראלי. C6-C7 – בלט דיסק סוב-ארטיקולרי דו"צ קל. C7-D1 – .US ממצא לוואי: אי-אחידות של בלוטת התריס עם נגע באונה השמאלית - לקורלציה עם בדיקת התרשמות: כמפורט. אשמח להתרשמות כללית, אני כמובן לא מבינה בזה, האם מצב כזה מצריך ניתוח או רק טיפולים למיניהם, פיזיותרפיה וכו'. אנחנו כמבון נתייעץ עם הרופא שלה אבל אשמח לחוות דעת נוספת. תודה, אמא דואגת

לגבי עמוד השדרה לפי הפענוח אינה צריכה ניתוח. תצטרך פיזיותרפיה לגבי הממצאים האחרים להתייעץ עם מומחה א.א.ג ואנדוקרינולוג.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק