פענוח בדיקת סיטי עמש ומותן

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

10/06/2020 | 20:03 | מאת: הודיה

L4_5 בלט דיסק מרכזי אחורי עם לחץ קל על השק הטקאלי בנוסף נגע סקלרוטי קטן בגוף חוליה l3 קרוב לוודאי אי גרמי בקוטר 0.6 ס"מ לברר עם גורמי סיכון התבצע בעקבות כבאי גב תחתון הקרנה לרגל שמאל כאב חזק מאוד ותחושת נימול מהברך ועד הקרסול

לבצע MRI ע"ש מותני עם ובלי חומר ניגוד

13/06/2020 | 06:52 | מאת: הודיה

יש משהו שאפשר לראות mri שלא רואים בסיטי בעניין הזה? האורטופד ששלח אותי אמר שאין הבדל... רציתי mri בגלל הקרינה. ומה הממצא שבגללו צריך mri דווקא. ומה זה נגע סקלרוטי? תודה על המענה

ב MRI אפשר לראות תהליכים בתוך תעלת השדרה. ב CT רואים בעיקר עצמות. בנוגע לנגע, לבצע מיפוי עצמות

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק