בלט דיסק כואבים עזים

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

21/02/2020 | 20:04 | מאת: עופרה

אנא עזרתך..בשנה האחרונה יש לי כאבי גב תחתון שהחמירו בחודש האחרון. בסיטי שעשיתי לפני חודש נמצא: בלט דיסק דיפוזי עם לחץ משמעותי על השר הגורלי ועל העצבים משני הצדדים L5-S1 ובלט דיסק עם לחץ קל על השר הגורלי ועל העצבים L4-L5. מטופלת 5 ימים באטופן שעזר אך היום שוב קיבלתי התקף כאב עז וגם הרדמות של הרגל. מה זה אומר?? והאם זה מצביע על משהו מסוכן? אנא המלצה בבקשה

ממליץ על MRI והתייעצות עם מנתח עמוד שדרה.

05/03/2020 | 10:57 | מאת: עופרה

עשיתי mri צירפתי בקובץ. רופא מומחה ביקש שאקח אנטיביוטיקה חודשיים... בינתיים לקחתי כבר שבועיים ועדיין לא מצליחה ללכת מעל כמה צעדים. לדבריו יש לי דלקת דיסקיטיס... ואני חוששת שמא אולי מדובר במשהו חריף יותר (הצרת עמוד שדרה). האם ניתן לראות בפענוח?? אני עזרה בבקשה

05/03/2020 | 11:16 | מאת: עופרה

פענוח: הבדיקה בוצעה בטכניקות בשקלים T1 T2. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים רדיקולריים בפיזור L5 משמאל. העמדה המותנית לורדוטית רגילה. הקונוס בגובה D12. L4 L5: הדיסק מנוון והמרווח הבינחולייתי מוצר. שינויים מסוג מודיק בחוליות בינחוליתיות. בלט אחורי לוחץ על השק התקלי ועל השורשים בתעלה. בקע פארא מדיאני שמאלי עם סקווסטרום בקוטר כ6 מ"מ לוחץ על שורש משמאל ברצס הלטרלי. המיסקראליזציה ימינית של L5. בשאר בגבהים הסריקה תקינה. האדרה בגדולניום בלוחיות בינחוליתיות L4 L5 כביטוי היפרמיה. האדרה סביב הבקע והסקווסטרום L4 L5. אנא ממך נימוק למה לא מצליחה ללכת???

יש לך פריצת דיסק ב L4-5 משמאל. אם הכאב ברגל שמאל משמעותי ממליץ להגיע ליעוץ.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק