סיכוי לאבחנה והמלצה לטיפול

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

16/11/2019 | 01:03 | מאת: אני

תודה מראש על המענה. המון שנים שאני מבצעת המון בדיקות רפואיות כדי להגיע לאבחנה ולטיפול. בת 50, ברקע קוליטיס וסרטן שד לפני 8 שנים. לאחרונה כאבי גב תחתון ותחושה מוזרה (כאילו עצם בולטת) בעמוד שדרה באזור החזיה, נימול בשוק ימין, וחוסר שליטה על פעולות מעיים שבאים לידי ביטוי בחוסר יכולת להתאפק בכלל (אין בעיה במתן שתן). כשאני חווה חוסר שליטה אני מקבלת סחרחורת נוראית ונימול בפנים מימין. ביצעתי MRI עמוד שדרה מותני לפני חצי שנה בו נמצא בלט דיסק L4-5 עם לחץ על שורש L5 מימין ושינויים הפרטרופיים פאצטריים L3-4. כמו כן נמצא מוקד שעובר האדרה בחוליה T12. ביצעתי PET CT ששלל שאתיות וממתינה לתוצאת רנטגן כמעקב (לא ברור מהו המוקד). MRI מח תקין לחלוטין. מבקשת את חוות דעתך כיצד להמשיך על מנת להגיע סוף סוף לאבחנה הכי מדויקת ולטיפול שיחזיר את איכות חיי. מיועדת לקבלת זריקה תחת שיקוף בעוד שבועיים לפי המלצה של מומחה לכאב, שאותה אני קצת חוששת לבצע. שאלתי: האם יש קשר בין הסימפטומים לבין הממצאים ב-MRI עמוד שידרה מותני ? האם יכול להיות שבגלל הקוליטיס אני חווה את חוסר השליטה על הסוגרים? שימך הולך לפניך ואם אצטרך מומחה עמוד שדרה אשמח מאד להגיע אליך.

כמובן שעדיף להבדק. בכל מקרה לא נראה שיש קשר בין פעולות המעיים ועמוד השדרה המותני. יש לבדוק את הכרחיות הזריקה במרפאת כאב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק