שינויים ניווניים גב תחתון

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

07/10/2019 | 02:32 | מאת: ליבי

שלום, בת 49 , סובלת מזה חודשים רבים,מכאבי גב תחתון בצד שמאל, עיקר הכאב באיזור הכסל. הכאב תמידי בעוצמות משתנות. הגבלה בתנועה, לא יכולה להתכופף, וקשה להתיישר אחרי ישיבה או שכיבה. האם מדובר בהצרה של התעלה? האם זה מצב שמצריך ניתוח? האורטופד נתן לי ברקסין והמליץ פיזיותרפיה. רצ"ב פענוח סיטי. תודה רבה מראש על העזרה.

07/10/2019 | 02:49 | מאת: ליבי

לא ניתן להעלות קובץ. אגן: הודגמו שינויים ניווניים באיזור סימפיזיס פוביס.עמוד שדרה מותני: סקוליוזיס קל קימור שמאלה טורשן מינימלי של גופי החוליות ימינה. שינויים ספונדילוארטרוטיאים בין L4L5 יותר מימין. יישור לורדוזיס מותני עם שינוי ניווני ואוסטאופיטים גסים קדמיים בין L1L2L4 הצרות בין L4L5

לא נראה שיש לך ספיינל סטנוזיס, וככל הנראה התעמלות וחיזוק שרירי הגב יועיל. בכל מקרה עדיף להתייעץ תחילה עם מומחה עמוד שדרה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק