כאבי גב - פענוח סיטי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

25/09/2019 | 07:52 | מאת: נטלי

שלום, בבירור כאבי גב תחתון, בסיטי נמצא L3-L4- בקע דיסק אחורי שמאלי קל ללא היצרות ספינלית ,היצרות פורמינלית קלה משאמל L4-L5 - בקע דיסק אחורי שמאלי קל, מוקד הסתיידות עדינה בקוטר כ 0.4 סמ ברצס שמאלי צמוד למוצא של שורש L5 משמאל- האים דיסק מסוייד? ללא היצרות ספינלית, היצרות פורמינלית קלה משמאל. L5-S1 - בקע דיסק אחורי שמאלי קל, ללא היצרות ספינלית. היצרות פורמינלית קלה משמאל. כמו כן בבדיקה רושם של SIR חיובי רגל שמאל ב 40 מעלות. מה זה אומר? האם צריך לעשות גם M.R.I? אציין שלפני 25 שנ עברתי ניתוח סקוליוזיס עם קיבוע אך בחיים לא היו לי כאבי גב גם לא ב 3 הריונות שעברתי. זה התחיל להחמיר מדלקת במפרק ירך, עשיתי 6 טיפולי פיזיוטרפיה ומשם זה ממש כואב בכל הגב התחתון ישבן האגן וקרינה לעיתים לרגל שמאל. החמיר, יכול להיות שהזיזו לי את החוליות שם. מודאגת ונואשת תודה

אם אין הקרנות לרגל אז אין צורך ב MRI. תקפידי על שחייה והתעמלות מתאימה לגב.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק