ניתוח זעיר פולשני,האם מומלץ עפ הנתונים מה CT ?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

05/08/2019 | 17:55 | מאת: רפאל

ערב טוב דר יעקוקוביץ הנכבד אני בן 56 וסובל מכאבי גב מגיל 17 כאשר עד לפני 10 שנים היה ידוע על בלט באזור L5-S1 בלבד. אני "בוגר" 3 מרפאות כאב,וזריקות ואף פיזיוטרפיה -לא עזרו. מאחר והגעתי לא פעם למיון עקב כאבים חזקים מאד,המליץ עבורי רופא על טיפול נרקוטי לפני כ 15 שנים,ומאז אני משתמש בפנטניל כ SOS ונוטל להתקפים חזקים פחות,גם טרמדקס או אופטלין בהתאמה לעוצמת הכאב. בעבר עשיתי RF בביח לוינשטיין-ללא הטבה כלל. לצערי אני כבר מעל חודש,עם כאבים עקשניים,ורק בשבוע האחרון יש הטבה ,אך אני נוטל את האופלגין ויש כאבי רגליים מצרף לכאן את הממצאים,ואשמח מאד גם לראותך בהמשך. מעונין בבקשה לשאול במסגרת הפורום,האם ממצאי ה CT שעשיתי לפני שבוע-יכולים להתאים לניתוח זעיר פולשני במצב שבו יש בלט דיסק ללא פריצת דיסק,ואין היצרות תעלה? תודה רבה לך מקרב לב רפאל

05/08/2019 | 18:01 | מאת: רפאל

מצ"ב תוצאת CT ללא פרטים מזהים שלי. מקווה שיעבור

05/08/2019 | 18:43 | מאת: רפאל

להלן תוצאות ה CT מחודש 7/2019 בוצעה טופוגרפיה ממוחשבת של עש מותני במכשיר CT 64 פרוסות,מגובה D12 עד S1 עם חתכים אקסיאליים ושחזורים קרונלים וסגיטלים השוואה:עיון בבדיקת MRI מיום 25/11/2008 ממצאים: שחזורים מולטי פלנריים: ספונדילוליזיס L5-S1,הנמכה מינימלית של גוף חוליה L1 באספקט העליון מבנה גרמי-שינויים ניווניים קלים בע"ש סריקה D12-L1: בקע דיסק מרכזי מסויד עם לחץ על השק.מודגם רוחב תקין של תעלת השידרה הגרמית והנקבים הבין חולייתיים סריקה L2-L3: בלט דיסק קל היקפי.מודגם רוחב תקין של תעלת השידרה הגרמית והנקבים הבין חולייתיים סריקה L3-L4: מודגם בלט דיסק היקפי ואקצנטרי לשמאל,עם לחץ על השק.מודגם רוחב תקין של תעלת השידרה הגרמית והנקבים הבין חולייתיים סריקה L4-L5: בלט דיסק קל אקצנטרי לימין. היצרות הנקב הימני. סריקה L5-S1: בלט דיסק קל. מודגם רוחב תקין של תעלת השידרה הגרמית והנקבים הבין חולייתיים בהדגמה מוגבלת של אברי האגן והבטן העליונה המודגמים בסריקה,אין רואים ממצא חריג במגבלות העדר הזרקת יוד סיכום: שינויים דיסקוגנים כמתואר. ספונדילוליזיס L5-S1. הנמכה מינימלית של גוף חוליה L1 באספקט העליון, הודגמה גם בבדיקת ה MRI

על פני לא נראה שאתה צריך ניתוח בכלל. תמשיך שחייה והתעמלות מחזקת גב.

11/08/2019 | 00:45 | מאת: רפאל

וזה מה שקרה לי בימים האחרונים שוב :( התרגילים הפעם ,ועל אף שנעשו בזהירות ובעדינות וברמת קושי נמוכה-לא היטיבו עם הכאבים,אלא ההיפך מכך. בנוסף,הכאב ברגליים לפני 3 שבועות היה יותר בצד ימין,ואמש והיום הכאב יותר ברגל שמאל. בנוסף לכאב,אני סובל מחולשה ברגליים שגם היא מציקה. הכאב הגבי הממושך,החד והעמום בתוספת כאבים ברגליים מהברך ומטה,פוגעים לי גם במצב הרוח והדבר קשה מנשוא. אני סובל מכאבים מ 22/6 סה'כ נכון לעכשיו, 48 ימים רצופים וזה ההתקף הכי ממושך וקשה שפקד אותי ב 40 השנים האחרונות לחיי. לפני 11 שנים הומלצתי לניתוח קיבוע בביח לוינשטיין,והיום המצב קשה יותר אני מנסה להתעודד מדברים שכתבת,אך מאידך קשה לחיות סביב הטיפול האופיואידי שהוא היחיד שמקל על הכאבים,לצערי עדיין לא ב 100% מאחר ואפילו עם המנות שאני לוקח כיום,כאבי הרגליים והגב עדיין קיימים. בהמשך אגיע למחלקה לניתוחי ע'ש כדי שתוכל אתה או דר' יצחייק,להסתכל בצילומים ולבדוק אותי בדיקה מקיפה, בעיקר כדי לבחון אפשרות שנמנעתי ממנה עד עתה,והכוונה לניתוח או נימוח זעיר פולשני. תודה רבה לך דר דוידוביץ

אוקי

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק