פענוח mriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

03/07/2019 | 21:16 | מאת: איתמר

הנדון :מיארה איתמר יוסף יצחק ת"ז להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של עמוד השדרה המותני: . במישורים אקסיאלים וסגיטאלים T1, T2, PD הבדיקה בוצעה בשקלול א .בחתכים הסגיטלים: . יישור לורדוזיס פיזיולוגי .1 . עם היצרות תעלה הספינאלית L5-S1 התייבשות של הדיסק .2 .D12-L1 הקונוס המדולרי ממוקם בגובה .3 ב .בחתכים האקסיאלים: . :רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות .אין עדות לבלט דיסק L1-L2 בגובה . :רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות .אין עדות לבלט דיסק L2-L3 בגובה . :רוחב תקין של תעלת השדרה והפורמינות .אין עדות לבלט דיסק L3-L4 בגובה . :בלט דיסק קל מסביב .נקב משמאל מוצר במקצת .תעלה הספינאלית לא מוצרת L4-L5 בגובה :אקסטרוזיה דיסקית אחורית משמאל גדולה מגיעה עד לחלל אפידורלי האחורי גורמת לחץ על שק L5-S1 בגובה . משמאל .נקבים לא מוצרים .תעלה הספינאלית מוצרת S1 התקאלי ושורש עצב בסיכום: .L5-S1 אקסטרוזיה דיסקית גדולה עם סימני לחץ והיצרות תעלה הספינאלית בגובה אציין שיש לי כאבים ברגל שמאל אצבעות שנרדמים ומרגיש שמאבד את הכח ברגל. מה ממליץ לעשות<?

אם אין מגמת שיפור ממליץ על ניתוח.

09/07/2019 | 19:03 | מאת: איתמר

תודה על התייחסותך ד"ר . במידה ואחליט לעשות ניתוח האם יהיה ניתן לעשותו על ידך בשיטה אנדוסקופית?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק