פענוח בדיקת MRI אחרי ניתוח עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

27/06/2019 | 15:45 | מאת: ליאת

שלום רב, בעלי עבר ניתוח בצוואר עקב הייצרות התעלה ב 2014. מאז חי עם כאב נסבל.. לפני שבועיים חש כאב חריג ולחץ בצוואר, מעט חולשה בגפיים. חייבת לציין שבהמהלך ה 10 ימים האחרונים ישנה הטבה בכאב ובלחץ שבא והולך ניגשנו לאבחון מהיר והוא ביצע MRI . להלן התוצאות. להלן ממצאי MRIשל ע"ש הצווארי הבדיקה בוצעה בערכי TSE, T1, T2אקסיאלי סגיטלי. בוצעה השוואה לבדיקה קודמת מ-.24/08/2014 התוויה קלינית: ב- 2014למינקטומיה עקב פריצת דיסק. מאז סובל מכאבים וחולשה, בעיקר מימין. ממצאים: מצב לאחר שחרור אחורי וקיבוע מתכתי .C3-C7 היפוך קל של הלורדוזיס הפיזיולוגי. ללא הרס עצם או תזוזת עצם. ללא אות לשד עצם פתולוגי. המעבר הקרניו-צרוויקלי שמור. - C2-C3ללא היצרות משמעותית. - C3-C4ללא היצרות התעלה, היצרות בינונית פורמינלית מימין, קלה משמאל. - C4-C5ללא היצרות התעלה. היצרות קלה נוירופורמינלית מימין. - C5-C6היצרות קלה של התעלה עקב עיוות/עיבוי הלמינה הימנית, ללא שינוי. אות חריג ומליומלציה של החוט בגבהים אלה. מעט בולטים יותר רדיולוגית לעומת הבדיקה הקודמת. - C6-C7דיסק אוסטאופיט קומפלקס, גורם להיצרות בינונית של התעלה, היצרות בינונית של הפורמינה משמאל, קלה מימין. ללא האדרה פתולוגית בחוט. הרקמות הרכות הפרא-ורטברליות, פרט לשינויי גרנולציה מתאימים למצב לאחר ניתוח, ללא ממצא חשוד, ללא האדרה פתולוגית. סיכום: שינויי מיאלומלציה ,C5-C6אשר מעט בולטים יותר רדיולוגית לעומת הבדיקה הקודמת. היצרות בינונית ,C6-C7ללא שינוי משמעותי. שינויים פוסט-ניתוחיים צפויים. אשמח אם תוכל לעזור בפענוח התוצאות כדיי לדעת איך להתקדם. טיפול שמרני, טיפול בכלל.. תודה רבה

ככל הנראה ארוע חולף. בכל מקרה כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח.

28/06/2019 | 16:46 | מאת: כאב בצוואר

תודה רבה על תגובתך האם לדעתך טיפול של פיזיוטרפיה או הידרוטרפיה יכולה לעזור להתגבר על הכאב ? מב מומלץ לעשות?

עדיף להחליט אחרי התייעצות עם מומחה

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק