כמה המצב שלי חמור והאם רק ניתוח יעזור?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

17/06/2019 | 14:07 | מאת: airplane

שנים שאני סובל מכאבי גב *בעיקר בגב התחתון אבל לא רק* ורוב הזמן ייחסתי אותם לכאבי שרירים וכך גם טיפלתי בכאבים (במרבית הפעמים זה היה מוסקול( לאחרונה החלטתי לטפל בנושא באופן יסודי ובשל כך הלכתי למומחה לכירורגיה אורטופדית שמתמחה בניתוחי גב והדבר הראשון שהוא ביקש ממני לעשות אחרי שהוא שמע את פרטי המקרה זה לעשות CT ע"ש מותני. כשיקבלתי את התוצאות חשכו עיני!!! ולפני שאני חוזר לרופא הייתי שמח לדעת האם במצבי ניתן לטפל בבעיה באמצעים לא פולשניים? דוג': כירופרקטיקה/פיזיוטרפיה/וכו'.. להלן הפענוח של ה CT: צילום דיגטלי צדדי +חתכים אקסיאליים עם שחזורים קורונליים וסגיטליים פרטים קליניים: כאבי גב תאור הממצאים: הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאליים של החוליות S1­D12 עם שחזורים קורונליים וסגיטליים לפי שחזור סקוליוזיס מינימלית לשמאל במרווח L2­L1 בלט אנוילוס ללא סימני לחץ על השק הדורלי במרווח L3­L2 בלט דיסק אחורי לימין עם סימני לחץ קל על השק הדורלי במרווח L4­L3 בלט דיסק מרכזי­ דיסק מסויד בצורה גסה עם סימני לחץ על השק הדורלי במרווח L5­L4 בלט דיסק פורמינלי לשמאל עם סימני לחץ קל על השק הדורלי במרווח S1­L5 בלט דיסק מרכזי­ דיסק מסויד עם סימני לחץ על השק הדורלי סקלרוזציה עצמות באיזור SIJ מבנים גרמיים שמורים. סקלרוזציה קלה של גוף L2 עם זיז קידמי בזוית העליונה לסיכום: שינויים ספונדילוטיים ודיסקוגניים כמפורט. לתשובתכם אודה. בברכה. י.ל.

הממצאים די שכיחים ואין צורך להתרגש. כדאי שההתייחסות תבוא מצד האורתופד ששלח אותך לבדיקה.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק