mri פיענוח תוצאות עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

02/05/2019 | 16:51 | מאת: סיוון

אשמח לפיענוח סובלת מכאבים בגב התחתון תאור הממצאים: לורדוזיס מותני שמור. תעלה הספינלית גרמית ברוחב תקין. ללא עדות לתמטים, תזוזות או שינויים הרסניים בחוליות. ללא עדות למסות פרה או פרא ורטברליות. חוט השדרה בעובי ובעוצמת אות תקינים. הקונוס בסיומות L1 ללא עדות לאותות חריגים. בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: L2­L1 ­ בגדר הנורמה. L3­L2 ­ בגדר הנורמה. L4­L3 ­ בגדר הנורמה. L5­L4 ­ פיסורה אנולרית, ללא עדות לבלט דיסק. S1­L5 ­ אובדן חלקי של גובה דיסק עם שינויי MODIC בגופי החוליות בסמוך. בלט דיסק כללי קטן משיק לשק.

הינך סובל משינויים ניווניים של עמוד השדרה התחתון, ממליץ על שחייה חיזוק שרירי הגב התחתון ולהמנע מריצה קפיצות הרמת משאות וישיבה ממושכת מעל שעה רצוף.

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק