עוויתות והתכוציות שרירים בצוואר

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

15/03/2019 | 12:15 | מאת: אבגד

שלום ד״ר שלמה, כבר מעל שנתיים שאני סובל מאוד מהתכווציות, קפיצות שרירים ומתח בשרירי הצוואר. ביצעתי את כל הבדיקות האפשריות; ct מוח ועמוד שדרה צווארי, mri מוח ועמוד שדרה צווארי, EMG וכמובן בדיקות דם. כל הבדיקות יוצאות תקינות(לפי הפענוח). אפילו ניסיתי הזרקה של רעלן - בוטולניום טוקסין לשריר הצוואר אך העזרה שלו הייתה מינימלית. מרגיש לי שמשהו מתפספס פה ויש איזשהי בעיה פיזיולוגית/מבנית ולא רק עצבית יש לי הגבלה בתנועתיות לצד אחד, כאבים בחוליות c4-c5 כשאר אני נוגע בהן וגם סוג של בליטה בחלקו העליון של שריר הטרפזיוס(ליד החוליות). בנוסף, אני שומע רעשים כאשר אני מזיז את הראש ובזמן שאיפה (כמו בועות שמתפוצצות) ופעם בחצי שעה אפילו יש רעש של פיצוח בעת השאיפה (כמו רקמה שזזה ומחליקה על חוליה) ושמביאה תחושה של הקלה ושחרור(ללא הזזת הראש כמובן) מיואש מכמות הבדיקות שעברתי וכולן יוצאות ״תקינות״. יש לציין שאני צעיר (27) ולא עברתי איזשהי חבלה באיזור הצוואר. האם נתקלת בסיטואציה דומה? ידוע לך האם איזשהו ניתוח עשוי לפתור את הבעיה? תודה מראש

לא נראה שהבעייה קשורה לעמוד השדרה. כדאי שתפנה ונוירולוג או רופא כללי בכיר.

13/05/2019 | 10:19 | מאת: אבגד

שלום ד"ר דוידוביץ לאחר מספר בדיקות ופענוחים להלן הממצאים: 2c - ספינה ביפידה גדולה עם ואקום בין החלקים הביפידיים גדולה מהנורמה. קיים יתכן נוזל יתר באזור הספיינוס פרוסס 2-3c. לפי US - ספיינוס פרוסס מפוצל ולא סדיר. הומלץ לי לנסות הזרקה סטרואידלית, ובמידה ויש הטבה אפשר לנסות ניתוח להורדת הזיז הקוצני. האם אתה ממליץ על ניתוח?

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק